Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Дарт Вейдър се завръща в „Епизод IX“

Дарт Вейдър се завръща в „Епизод IX“
Дарт Вейдър се завръща в „Епизод IX“
Cinefish.bg

Филми
Дарт Вейдър се завръща в „Епизод IX“

13.08.2019, 08:47  |   Видяна: 1590  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Няма спор, че това ще е един много специален филм. Финалният епизод на сагата „Междузвездни войни“ ще постави последни щрихи в историята, започнала с изпадналата в затруднение принцеса Лея, която изпраща Трипио и Р2 Д2 в търсене на помощ от Оби Уан Кеноби. За да изглежда всичко още по-впечатляващо Джей Джей Ейбръмс ще отправи препратки към събития и герои от цялата сага.

Завръщане към стари герои от Междузвездни войни

Вече научихме и кои познати имена ще се завърнат във „Възходът на Скайуокър“. Дон Уилямс, брат на великия композитор Джон Уилямс, който е и негов асистент, напоследък е източник на всякакви новини около дългоочаквания филм. Благодарение на него разбрахме, че новият епизод ще е с продължителност 135 минути (поне толкова е музиката, записана от Джон). А сега научаваме, че ще станем свидетели на завръщането на емблематични герои, включително и Дарт Вейдър.

Завръщането на Дарт Вейдър в Междузвездни войни

Мога да ви кажа, че всяка тема, която сте чували в различните епизоди дотук, ще звучи в този финален епизод. Ще са налице популярните теми на всички герои – Лея, Йода, темата от „Невидима заплаха“, както и темата на Дарт Вейдър. Но в типичния стил на Джон, това ще е доста завоалирано. Ще чуете музиката, но ще трябва да се досетите за кой от героите е, защото няма да е в добре познатия стил“, споделя Дон.

Когато говори за темите, той има предвид музиката, която винаги свързваме с даден герой от междузвездната сага. През всички тези повече от 40 години Джон Уилямс успяваше да вплете тези теми в музиката към съответния филм, така че да допълва историята в него. Пример за това е невинно звучащата тема на малкия Анакин в „Невидима заплаха“, която всъщност е преработка на „Императорския марш“ от „Империята отвръща на удара“, намекваща за бъдещата му трансформация в Дарт Вейдър.

Кога и как се засичат Йода и Вейдър в новия епизод

Не знаем точно как ще се завърнат Вейдър и Йода, но е сигурно, че това ще е последният филм с музиката на Уилямс. Очакваме премиерата на „Епизод IX“ само след четири месеца.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg