Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Град на греха: Жена, за която да убиваш

Новите жители - Град на греха: Жена, за която да убиваш / информация за филма

Sin City: A Dame to Kill For 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Новите жители

19.8.2014  |   синефиш.бг
Сред новите членове на актьорския състав са такива, с които Родригес е работил като Джош Бролин, Джереми Пивън, Лейди Гага. Останалите са приятели и актьори, на които Франк и Робърт отдавна се възхищават като Джоузеф Гордън Левит, Рей Лиота, Стейси Кийч и Кристофър Мелани. Ева Грийн смайва режисьорите с представянето си в „300: Възходът на една империя“. Родригес и Милър трябва да изберат нови актьори за някои от ролите, включително за Манют, първоначално изпълнявана от Майкъл Кларк Дънкан и Михо, изиграна от Девън Аоки в първия филм. За тези роли създателите на филма избират Денис Хейсбърт и Джейми Чънг.

В много от филмите на Родригес участват известни актьори в роли, които се различават от обичайното им амплоа. Такъв е случая и с Кристофър Лойд, който се превъплъщава като Крониг, наркозависимия лекар в „Дълга лоша нощ“.

Лейди Гага изпълнява ролята на сервитьорката Берта, която се смилява над Джони в „Дълга лоша нощ“.

ЖИТЕЛИТЕ

МАРВ
Марв, един необикновен за Син Сити герой, се появява във всичките части на „Син Сити: Жена, за която да убиеш“. Макар и побойник с невъздържан характер, Марв би направил всичко за приятелите си и е яростен защитник на жените, особено на Нанси Калахан.
В „Още една съботна вечер“ Марв опитва да установи как се е озовал сред изпотрошени полицейски коли и труповете на членовете на братството.
В основната история, „Жена, за която да убиеш“, Марв е отново в компанията на бившия въздържател, Дуайт Маккарти  и наблюдава падението му след завръщането на старата му приятелка Ейва Лорд. Когато тя на два пъти пресича на Дуайт, Марв се излага на смъртна опасност за да помогне на стария си приятел, оставяйки обичайната следа от кръв и трупове след себе си.
В „Дълга лоша нощ“ Марв дава на Джони добър съвет, който той пренебрегва. А в „Последния танц на Нанси“ не издържа повече да наблюдава емоционалния срив на Нанси Калахан.

НАНСИ КАЛАХАН

В първия филм, Джон Хартиган спасява два пъти Нанси от убийство, като третия път се самоубива за да я спаси. „Последният танц на Нанси“ разкрива как тя се справя с мъката и себепрезрението след това. „Няма да познаете Нанси от първия филм. Мисля, че е страхотно да се наблюдава еволюцията на наивната и невинна Нанси в боеца, в който се превръща в последствие.“, коментира Джесика Алба героинята си.

ДЖОНИ
„Дълга лоша нощ“ разказва за Джони, напълно нов герой, създаден от Франк Милър специално за филма. Той пристига в Син Сити с Корвета си от 1960-та и елегантно облечен влиза в Бара на Кейди въртейки сребърен долар между пръстите си. Вниманието му е привлечено от новодошлата в града красива и отракана Марси. Той печели значителна сума на игралните автомати, след което сяда на масата на сенатор Рорк за игра на покер, като взима и Марси със себе си. Така започва дългата лоша нощ на Джони.

СЕНАТОР РОРК
Сенатор Рорк се появява в „Дълга лоша нощ“ и „Последния танц на Нанси“. Той е най-силният човек в Син Сити и един от най-покварените му граждани. „Той е тираничен и безстрашен защото знае кои конци на кои марионетки да дърпа. Чувства се богоизбран. Рорк има една страхотна реплика: „Когато чета за господ се случва нещо напълно грешно. Искам да съм на негово място и в Син Сити съм.“, разсъждава Пауърс Буут.

ДУАЙТ МАККАРТИ
Главният герой в „Жена, за която да убиеш“ е частният детектив и фотограф Дуайт МакКарти, чиято роля изпълнява Джош Бролин. Като епизод, предшестващ „Голямо тлъсто убийство“, той разкрива защо Дуайт трябва да си направи пластична операция на лицето. В тази история облеклото и външният вид на Дуайт са коренно различни.
Четири години преди това, красивата Ейва Лорд напуска Дуайт за да се омъжи за един от най-богатите мъже в Син Сити.  Съкрушен, Дуайт се отдава на пиене и неконтролируеми изблици, които квалифицира като „да пуснеш звяра навън“. Когато Ейва Лорд го моли да я спаси, той се чувства длъжен отново да се превърне в неин защитник. След като света му започва да се сгромолясва, а той самият е преследван, Дуайт е принуден да търси убежище там, от където първоначално иска да избяга -  Старият град. В тази част на Син Сити бившата му любовница, Гейл управлява банда смъртоносни проститутки.

ЕЙВА ЛОРД
С демоничната си сила, Ейва Лорд е класически пример за фатална жена. С гарваново черната си коса, пронизващи зелени очи и рубинени устни, тя покорява мъжките сърца и падналите в краката й жертви са готови на всичко за нея, независимо от последствията. Ейва твърди, че животът й е в опасност и моли Дуайт да я спаси от съпруга й  и дясната му ръка Манют. „Ейва е сирена, която омагьосва мъжете. Тя чете мислите им и се превръща в това, което желаят. С Дуайт е малко особено, защото между тях има истинска връзка. Той вероятно е единствения обичан някога от нея мъж. Ейва е толкова многолика…тя е безпомощна и тревожна с Дуайт, за Манют е богиня, а за Морт е секси котенце. За мен, като актриса, това е страхотно, защото мога да се проявя в различна светлина.“

МАНЮТ
Неизменно присъстващ във вселената на Син Сити, той е един от най-мистериозните му жители. Лоялен и смъртоносен бодигард, Манют е служил на много от силните фигури в града. Той е с едно златно око в първия филм. „Жена, за която да убиеш“ разказва историята довела до това. „Разкриваме повече за миналото на Манют. Той винаги търси някой, когото да боготвори. В първия филм, това е , престъпния повелител на Син Сити, а в този филм – Ейва Лорд.“, обяснява Милър.
В първия филм, ролята на Манют изпълнява Майкъл Кларк Дънкан. Той почива неочаквано малко преди началото на продукцията. Робер и Франк се спират на Денис Хейсбърт за ролята.

ГЕЙЛ
Старият град на Син Сити е управляван от група проститутки, въоръжени с цял арсенал и ръководени от Гейл (Росарио Доусън). Гейл има само едно слабо място – връзката й с Дуайт Маккарти, който се връща в Стария Град, отчаяно нуждаещ се от помощта й.

МИХО
Сеещата смърт малка Михо е един от любимите образи, създадени от Милър. Тя никога не говори. Враговете й не виждат или усещат, че са посечени от меча й, докато не е вече късно. Първоначално ролята изпълнява Девън Аоки, но продуцентите научават, че е бременна с второ дете и няма да може да изпълни отново ролята. „Имахме няколко дни да изберем актриса за ролята на Михо. Срещнахме се с Джейми Чънг…тя е невероятна физически и се движи сякаш е влязла в образа от поне година. Вписа се чудесно.“, спомня си Родригес.

УЕНДИ И ГОЛДИ
Джейми Кинг изпълнява отново ролята на Уенди и Голди, сестрите близначки от Стария град. В първия филм, Марв се пробужда до лежащата мъртва до него Голди и се отправя да отмъсти за убийството й. Сега научаваме малко повече за Голди и връзката със сестра й. „Въпреки, че са сестри, те са съвсем различни. Уенди е по-студена, безмилостна, докато Голди е тази с голямото сърце, по-нежна и състрадателна. Забавно е да изпълняваш две толкова различни роли едновременно.“, коментира Кинг.

МОРТ
Морт е едно от малкото ченгета в Син Сити, което спазва правилата, докато не среща Ейва Лорд. „Морт и партньора му отиват да разследват убийството на съпруга на Ейва и той се оказва поредната жертва, попаднала в мрежите й. Той е женен и праволинеен полицай, който не би ви прикрил и за неправилно паркиране, но попада под влиянието на Ейва.“, разкрива Мелони.

БОБ
Като партньор на Морт, Боб е типично ченге от Син Сити, злоупотребяващо с правомощията си. Боб опитва да измъкна Морт от ноктите на двуличната Ейва.

УОЛЪНКУИСТ
Стейси Кийч изпълнява ролята на ненавистния и уродлив шеф на мафията. Кийч вдъхва живот на героя след девет часа работа под пластове протези.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg