Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Рио

Магията зад кадър - Рио / информация за филма

Rio 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Магията зад кадър

01.4.2011  |   синефиш.бг
Създаването на магичния свят на РИО и неговите герои, изисква преодоляването на безброй предизвикателства от страна на учените, аниматорите, моделиерите, екипа по специални и 3D ефекти в Blue Sky Studios. Пресъздаването на пернатите герои е основна задача. „Искахме да представим Блу, Нико, Педро, Рафаел и останалите птици до последния детайл.”, разказва Салдана. По време на първите етапи от продукцията част от създателите на филма посещават зоопарка в Бронкс за да наблюдават как птиците се движат, използват перата си, въртят главите си, изобщо всичко онова, което прави птиците птици. 
 Blue Sky Studios използват нов метод за рендване на перата, който позволява на аниматорите да поставят и оформят перата с непостигнат до момента контрол над процеса. 

Салдана иска птиците в РИО да изглеждат като истинските бразилски видове.

 Синият цвят в оперението на Блу е постигнато с оцветяване на всяко перо, след което са добавени детайлите, сенките и повърхностната тъкан, като драскотините и вдлъбнатините по клюна.
 Създаването на хората във филма представлява не по-малко предизвикателство. Блу Скай не е създавало човешки образи от първия филм „Ледена епоха”. В студиото разработват нов начин за рендване на човешка кожа, който я прави да изглежда реалистично върху стилизираните образи на Линда, Тулио и останалите основни герои-хора.

 Известният кинематограф Ренато Фалкао се присъединява към проекта още в ранната фаза на предпродукцията на РИО. Фалкао експериментира с различни обективи и изследва какво може да се постигне с кинокамера за заснемане на действие на живо по отношение на дълбочината на полето и как тази информация може да се използва при постановката на действието, и героите в анимационния филм. 

   РИО е втория филма на 3D (след „Ледена епоха: Зората на динозаврите” през 2009). Екипът за стереоскопично заснемане на Блу Скай, залага 3D-процедурите и запазва пластовете на всеки кадър още в ранните етапи на анимацията. „3D-ефектът в РИО е част от самата история.”, твърди Джейми Уилкинсън. „Разработихме инструменти, които ни позволиха да уловим всеки кадър с мулти стерео камера. 3D- кадъра в РИО представя единен детайлен и дълбок свят, а не сбор от два или три различни.”
 Независимо дали ще гледа филма на 3D или 2D, публиката ще се потопи в свят „който сам по себе си е герой”. Салдана и екипът му са уловили необятността на региона, с пресъздаването на места като Корковадо, Шугър Лоуф Маунтин, Самбадоме, заедно с джунглите, именията, градските пейзажи и плажове.
 „Рио е за това, как да излезеш от собствените си релси, да загърбиш очакванията си и да заживееш за момента и да полетиш.”, заключава Ан Хатауей.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
Среден резултат: 72/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg