Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Рио

Актьорският състав - Рио / информация за филма

Rio 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорският състав

01.4.2011  |   синефиш.бг

Ан Хатауей (Джуъл) се превръща в звезда след ролята си в „Дяволът носи Прада” с Мерил Стрийп. През 2008 тя става част от висшия ешалон актриси след като се снима в „Рейчъл се омъжва” на Джонатан Дем. За тази си роля тя е номинирана за Оскар®, Златен Глобус, Спирит и САГ в категорията „Главна женска роля”.
Актрисата участва в два от най-касовите филми през 2010 – комедията „Денят на влюбените” (Valentine’s Day) на Гари Маршал и  „Алиса в страната на чудесата” на Тим Бъртън. Тя има роли във филмите: „Любовта е наркотик”, „Булчински войни”, „Планината Броукбек”, „Дневниците на принцесата”, „Никълъс Никълби” и др.
 
Джеси Айзенбърг (Блу) прави своя дебют в киното през 2002 в независимия филм „Роджър Доджър” (Rodger Dodger), за който е номиниран с награда  „Готам”. За ролята си в „Китът и сепията” (The Squid and the Whale), Айзънбърг е номиниран със „Спирит” за най-добра подържаща роля. През 2009 е номиниран с БАФТА за ролите си във филмите: „Щуротии в лунапарка” (Adventureland) и „Зомбиленд”.
Айзенбърг изпълнява ролята на Марк Зукърбърг в „Социална Мрежа”, за която е номиниран с Оскар за най-добра мъжка роля.

Джемейн Клемен (Найджъл)  е новозеландец, който участва в множество проекти на театралната сцена, радиото, телевизията и на голям екран. През 1988 заедно с  Брет Макензи полагат основите на дуото, което по-късно ще стане известно под името Flight of the Conchords. През 2005 са отличени с „Най-добро алтеративно комедийно изпълнение” на Фестивала за комедийни изкуства, за най-добър дебют на Комедийния фестивал в Мелбърн и са номинирани с награда Перие на Филмовия фестивал Единбург.
На голям екран, Клемен участва във филмите – „Вечеря за идиоти” (Dinner for Schmucks), „Аз проклетникът” (Despicable Me), Tongan Ninja и Eagle vs. Shark.

Лесли Ман (Линда) участва във филма на Глен Ферара и Джон Рекуа „Обичма те Филип Морис” (I Love You Phillip Morris) с Джим Кери и Юън МакГрегър. 
През 2009 играе във филма на Джъд Апатоу „Смешни хора” (Funny People) с Адам Сандлър и Сет Рогън; „Отново на 17” (17 Again) на Бър Стиърс, със Зак Ефрон и Матю Пери; и „Шорти” (Shorts) на Робърт Родригес, с Джеймс Спейдър, Джон Крайър и Уилям Мейси.
Ман участва и в „Позабременяла” (Knocked Up) на Апатоу. Ролята й във филма е номинирана за най-добра подържаща женска роля от Асоциацията на филмовите критици в Чикаго.

Трейси Морган (Луис) получава първата си номинация Еми за подържаща роля в   сериала 30 Rock през 2009. През 2010 Морган участва заедно с Брус Уилис в „Скатавки” (Cop Out). Той играе в „Смърт на погребение” (Death at a Funeral), заедно с Крис Рок, Мартин Лоурънс, Зои Сандана и Дани Глоувър, след това се снима в романтичната комедия Nailed. Следващият филм с негово участие е The Son of No One, чиято първа прожекция е на филмовия фестивал Сънденс.
рез 2009, Морган участва за пръв път в анимационен филм, като дава гласа си на Бластер в „Специален отряд” (G-Force) на Джери Брукхаймер.    

Уил Ай Ем (Педро) Уил е продуцент и изпълнител в групата The Black Eyed Peas. Той е един от най-успешните продуценти в бранша. Работи заедно с Ю Ту, Джъстин Тимбърлейк, Джон Ледженд, Келис, Дъ Гейм, Серджио Мендес, Карлос Сантана, Пусикет Долс, Бъста Раймс и Фърджи. Заедно с легендарния Ханс Зимер композира музиката към филма „Мадагаскар 2” (“Madagascar 2: Escape to Africa”), като същевременно озвучава и анимационния герой Мото Мото. През юни 2008 е награден с Emmy. През 2009 участва в първия си игрален филм – „Х-Мен Началото: Върколак” (X-Men Origins: Wolverine).

Родриго Санторо (Тулио) е един от най-известните бразилски актьори, който е популярен и в Съединените Щати. Една от последните му роли е в „Обичам те Филип Морис” с Джим Кери и Юън МакГрегър.   
Санторо участва в „След дипломирането” (Post Grad), „Че” (Che) и Леговището на лъва (Lion's Den), всеки от които получава по няколко номинации на фестивала в Кан през 2008. Санторо е известен и с ролята си като Ксеркс в „300”, за която е номиниран на Кинонаградите на Ем Ти Ви за най-добър злодей. През 2007 е награден в категорията най-добра мъжка роля на фестивала в Канкун за представянето си в бразилския филм Nao por acaso. Санторо дебютира в Щатите с „Ангелите на Чарли: Газ до дупка” (Charlie's Angels: Full Throttle). По-късно се снима в романтичната комедия „Наистина любов” (Love Actually). Санторо е носител на общо осем награди за най-добра мъжка роля, включително и от Бразилската академията за филми и изкуство, за представянето си в Brainstorm на режисьора Лаис Бодански. За ролята си в Bicho de Sete Cabecas Санторо печели пет награди, сред които: „Най-добра мъжка роля” на Фестивала за бразилско кино,  „Най-добра мъжка роля” на Филмовия фестивал Картагена, „Най-добра мъжка роля” на  филмовия фестивал Ресифе и „Най-добра мъжка роля” от Асоциацията на изкуствоведите в Сао Пауло.

Джордж Лопес (Рафаел) е талантлив артист, който се изявява в телевизията и киното. Той участва във филми като „Хенри Пул е тук” (Henry Poole Is Here), „Вотът” (Swing Vote), „Яростни топки” (Balls of Fury) и „Приключенията на Шаркбой и Лава Гърл” (The Adventures of Shark Boy and Lava Girl). Лопез озвучава герои във филмите  „Чихуахуа от Бевърли Хилс” (Beverly Hills Chihuahua) и „Мармадюк” (Marmaduke).
През 2006 Лопес получава звезда на Булеварда на славата в Холивуд.

Джейми Фокс (Нико) печели Оскар® през 2005 за ролята си като легендарния Рей Чарлз в „Рей”. Той е номиниран с Оскар®, „Златен глобус”, наградата на Гилдията на кино актьорите (SAG) и БАФТА в категорията „Най-добра поддържаща роля” за представянето му във филма на Майкъл Ман „Съучастникът” (Collateral).

Фокс пробива в киното през 1999 с ролята във филма на Оливър Стоун „Всяка една неделя” (“Any Given Sunday”). През 2001 участва заедно с Уил Смит в биографичния филма на Майкъл Ман „Али”. По-късно се снима в „Маями Вайс” на Ман и драмата за войната в Залива „Снайперисти” (”Jarhead”), „Стелт” (“Stealth”), „Примамката” (”Bait”), Смъртоносен противник (“Law Abiding Citizen”) и др. Наред с филмовата кариера, Фокс постига и голям музикален успех. Първият му албум, Unpredictable,  е на върха на класациите през 2005. През 2008, последният му албум, Intuition е на трето място в класацията Билборд 200.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
Среден резултат: 72/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg