Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Рио

Екипът - Рио / информация за филма

Rio 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

01.4.2011  |   синефиш.бг

Карлос Салдана (Режисьор, сценарист) се присъединява към Blue Sky Studios през 1993. Салдана отговаря за създаването на говорещите и танцуващи хлебарки в „Апартаментът на Джо” (Joe’s Apartment) през 1996. Той е режисьор на компютърно генерираните образи в „Простичко желание” (A Simple Wish)(1997) и „Боен Клуб” (Fight Club) (1999).
Сандана е режисьор, съвместно с Крис Уедж на „Ледена епоха” през 2002 и „Роботи” през 2005. През 2002 Сандана режисира късометражния филм Gone Nutty, който е номиниран с Оскар® през 2004. След успеха на „Ледена епоха”, той поема режисьорската функция в „Ледена епоха: Разтопяване” през 2006 и след това на „Ледена епоха: зората на динозаврите”.

Брус Андерсън (Продуцент) навлиза в света на анимацията през 1996, когато приема позиция в Уолт Дисни Фийчър Анимейшън във Флорида. След като управлява отдела при създаването на „Мулан”, „Лило и Стич” и „Тарзан”, Андерсън става мениджър продукция на „Братът на мечката”.
През 2004 Андерсън се мести в Кънектикът и се присъединява към Blue Sky Studios, където работи като мениджър продукция при създаването на „Ледена епоха: разтопяване”. По-късно става продуцент на „Хортън” (Dr. Suess’ Horton Hears A Who!).
 
Джон Донкин (Продуцент) е номиниран с Оскар® като продуцент на Gone Nutty през 2003.
Донкин се присъединява към Blue Sky Studios през 1998 като технически директор. Донкин е продуцент на няколко проекта на Блу Скай, сред които: „Ледена епоха: Зората на динозаврите”, късометражния No Time for Nuts, Aunt Fanny’s Tour of Booty и Surviving Sid.

Крис Уедж (Изпълнителен продуцент) е режисьор, носител на Оскар®, продуцент и съосновател на Blue Sky Studios. Уедж е един от основните аниматори на „Трон” (1982). Той режисира сцената с анимационните герои в  „Апартаментът на Джо” (1996). Уедж е сценарист и режисьор на късометражния филм на Блу Скай Bunny (1998), който е награден с Оскар®.
Той режисира „Ледена епоха” (2002) и „Роботи” (2005), изпълнителен продуцент е на „Ледена епшоха: Разтопяване” (2006), „Хортън” (2008) и „Ледена епоха: Зората на динозаврите”.

Дон Раймър (Сценарий) е автор на сценария на „Агент ХХL 2”. През кариерата си е работил върху сценариите на филмите: „Агент ХХL”, „Договор за дядо коледа 2” (The Santa Clause 2), „Агент Коди Банкс 2: Мисия Лондон”, и кино адаптацията на „Младоженците” (The Honeymooners).

Джошуа Стернин и Джефри Вентимила (сценарий) са кино и телевизионни сценаристи. Те са автори на сценариите на „Мечето Йоги” (Yogi Bear) и „Феята на зъбите” (Tooth Fairy). Работили са и като продуценти на множество филми, сред които „Доктор Дулитъл 2”

Сам Харпър (сценарий) е сценарист на предстоящия филм на Фокс This Means War. Преди това Харпър режисира „Изгонени от вкъщи” (Housebroken), „Деца на килограм 2” (Cheaper by the Dozen 2). Сценарист е и на „Бракувани” (Just Married). 

Ърл Ричи Джоунс & Тод Джоунс (сценарий) са сценаристи и продуценти на комедията „Ваканцията на семейство Джонсън” (Johnson Family Vacation) на Фокс Сърчлайт Пикчърс.

Томас Кардън (Художествен директор) е ръководител на отдела, създал фона на „Херкулес”. Той е помощник художествен директор на „Омагьосания император” (Emperor’s New Groove). Работил е върху филми на Дисни, като „Креасавицата и звяра”, „Аладин”,  „Кошмарът преди коледа”, „Покахонтас” и „Чикън Литъл”.
Кардън се преисъединява към Блу Лайн Студиос през 2002, когато става художник в продукцията на „Роботи”. По-късно е художествен директор на „Ледена епоха: Разтопяване” и „Хортън”. 

Хари Хитнър (Филмов редактор) има повече от 25-годишен опит в анимационното и игралното кино. След като се присъединява към Blue Sky Studios, той работи върху „Ледена епоха: Разтопяване” и „Ледена епоха: Зората на динозаврите”.

Джон Пауъл (Музика) изявява музикалния си талант в над 40 анимационни и и игрални филма. Той е номиниран с Оскар® за работата си върху „Как да си дресираш дракон” How to Train Your Dragon.

Серджио Мендес (Изпълнителен музикален продуцент) е един от най-успешните бразилски музиканти на всички времена. Записал е над 35 албума, част от които са златни или платинени. Носител на три награди Грами.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
Среден резултат: 72/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg