Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Отстреляй бившата

Екипът - Отстреляй бившата / информация за филма

The Bounty Hunter 2010
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

22.3.2010  |   синефиш.бг

АНДИ ТЕНАНТ (режисьор) съвсем наскоро режисира романтичната комедия „Златна възможност” с участието на Матю МакКонъхи и Кейт Хъдсън, преди това световния блокбъстър „Хитч” с Уил Смит, а преди това известната романтична комедия „Сватбен сезон” с Рийз Уидърспун и Патрик Демпси. Тенант също така е съсценарист и режисьор на приключенския „Имало едно време” с Дрю Баримор, Дъгри Скот и Анджелика Хюстън. През 1999г режисира историческата драма, с две номинации за Оскар, „Ана и Кралят” с участието на Джоди Фостър и Чоу Йън Фет. 
Родом от Чикаго, Тенант учи театрално изкуство в университета в Южна Калифорния. За телевизията той режисира хитове като: „Чудните години”, „Parker Lewis Can’t Loose” и „The Adventures of Brisco County, Jr.” 
Режисьорският му дебют е през 1995г с романтичната комедия „Нужни са двама”, след което през 1997г режисира „Бързата работа” с Матю Пери и Салма Хайек.

Завършилата университета Браун, САРА ТОРП (сценарист) се е доказала като добър професионалист, както в телевизията, така и в киното. Тя пише сценарии за различни студия, включително: Universal, MTV, Paramount и Warner Bros.  Неин е сценария на мистериозния трилър „Измама” с участието на Ашли Джъд, Самюел Л. Джексън и Анди Гарсия. Торп е сценарист и режисьор на  филма „See Jane Run”, както и сценарист и продуцент на „Cornelius”.
За телевизията наскоро работи като продуцент на сериала по TNT „Hawthorne”, с участието на Джейда Пинкет Смит. Торп пише сценариите на няколко проекта за телевизиите FOX, TNT и UPN, включително и на пилотната серия на „Crazy” с участието на Лара Флин Бойл.

НИЙЛ Х. МОРИЦ (продуцент) е един от най-продуктивните продуценти в Холивуд в днешно време. Основател на продуцентската компания ‘Original Film’, Мориц съвсем наскоро продуцира „Бърз и яростен”, четвъртия филм от поредицата, в който се събира същия екип от 2001г. Филмът печели само в САЩ над 70 милиона през първия си уикенд.
Други скорошни негови постижения са: романтичната комедия „Шаферът” с Патрик Демпси и Мишел Монагън; филмът на ужасите „Абитурентска нощ” и трилъра „Точен прицел” с Денис Куейд, Уилям Хърт и Форест Уитакър.
Мориц наскоро завърши работата си по три предстоящи филма: „The Green Hornet”, с участието на Сет Роугън и Камерън Диаз, „Battle: Los Angeles”, с Аарън Екхарт и „Jack the Giant Killler” на режисьора Браян Сингър.
През 2007г Мориц продуцира супер успешния „Аз съм легенда” с Уил Смит и „Всемогъщият Евън” със Стив Карел и Морган Фриймън.

Други негови постижения са: „Щрак” с Адам Сандлър; „Футболна банда” с Дуейн Джонсън „Скалата”; „Сватбен сезон”;  „Трите хикса”; „Стелт”; екшъна „Специален отряд” с Колин Фарел и Самюел Л. Джексън; „Знам какво направи миналото лято”; „Градски легенди”; „Секс игри”, с участието на Рийз Уидърспун, Раян Филип и Сара Мишел Гелар; четирите филма на екшъна „Бързи и яростни”; трилърът „Почти невинен” с Дензъл Уошингтън;  „Спасяването на Силвърман” с Джак Блек; екшъна „Ускорение” с Айс Кюб; „Ченгето в мен” с Мартин Лорънс; „Вулкан” и други.
За телевизията работи като изпълнителен продуцент на нашумелия сериал „Бягство от затвора”.

УИНК МОРДАУНТ (изпълнителен продуцент) продължава и тук своето дългогодишно сътрудничество с режисьора Анди Тенант, с който са партньори в компанията ‘Film Buff Productions’. Мордаунт за пръв път работи с него по филма „Имало едно време” през 1998г., а след това по „Ана и Кралят”. Тя е изпълнителен продуцент на филмите му: „Сватбен сезон”, „Хитч” и „Златна възможност”.
Мордаунт започва своята кариера в Англия, където работи по филмите: „Смело сърце” с Мел Гибсън, „Криле на гълъбица” и „Плъзгащи се врати”. Работила е на най-различни места, като Малайзия, Франция, Тайланд, Китай, Ирландия, Шотландия и САЩ. 
Мордаунт завършва Университета в Единбург, специалност – икономика.

АРИ МАРМУР (изпълнителен продуцент) е изпълнителен директор на продуцентската компания ‘Original Film’. В момента работи по няколко предстоящи проекта, между които са: „Battle: Los Angeles” с Аарон Екхарт;  „The Green Hornet”; „Preacher” с режисьор Сам Мендес; комедиите „Hench” с Дани МакБрайд и „A Complete History of My Sexual Failures” на режисьора Джей Роуч, както и по римейка на „Бягство от Ню Йорк”.
Преди това Мармур е работил като вицепрезидент на компанията ‘Mandalay Pictures’, където под негово ръководство излизат филмите:  „Дони Браско”, „Прецакването”, „Слийпи Холоу”, „Седем години в Тибет”, „Опасно синьо” и „Усмиряване”.

РОБИН МЕЙСИНГЪР (изпълнителен продуцент) започва своята кариера в компанията ‘TriStar Pictures’, след което, през 1996г, се премества в ‘Barry Mendel Productions’ („Шесто чувство”). През 2002г се присъединава към ‘Kustom Entertainment’, а от 2006г, след известни промени в компанията, е повишена в длъжност – президент на ‘Madhouse Entertainment’.
Мейсингър е продуцент на множество филми в нейната кариера. Някои от най-известните са: филма на ужасите „Аленият поток” на режисьора Джоел Шумахер; трилъра „Първи сняг” с участието на Гай Пиърс и Пайпър Перабо; трилъра „Измама” с Ашли Джъд и Анди Гарсия и други.
Предстоящи нейни проекти са: „The Ditch” с участието на Уил Смит и трилъра „Prisoners” с Леонардо Ди Каприо.
В момента Мейсингър живее в Холивуд заедно с осемгодишната й дъщеря, Оливия.

ДОНАЛД ДЖ. ЛИЙ МЛ. (изпълнителен продуцент) е роден и израства в Питсбърг. След дипломирането си се мести в Ню Йорк и започва работа по филмите: „Орли на правосъдието”, „Уолстрийт” и „Някой да ме пази”.
Лий е съпродуцент на „Глория” със Шарън Стоун и „Ванила скай” с Том Круз. Изпълнителен продуцент е на: „Идеалният резултат”, „Елизабеттаун”, „Световният търговски център”, както и на „Любовен гуру”. Работи съвместно с режисьора Нора Ефрон по няколко филма, последният от които е „Джули и Джулия”, а преди това по: „Безсъници в Сиатъл”, „Майкъл”, „Имате поща” и „Печелившите числа”.

РАЙЪН КАВАНА (изпълнителен продуцент) е не само успешен продуцент, но също така и високо ценен и търсен експерт във филмовото финансиране, работейки през своята компания ‘Relativity Media’, LLC (Relativity). Той е инвестирал над 10 милиарда долара в различни студия и продуцентски компании, между които Sony, Universal, Warner Bros., Marvel и много други.
Някои от скорошните му постижения са: „Мама Мия”, „Сериозен човек”, „Ескорт до затвора”, „Девет”, „Последната къща отляво”, „Нероденият” и „Непознатите”.
През 2009г Кавана е отличен с наградата ‘Продуцент на годината’.

ОЛИВЕР БОКЕЛБЕРГ (оператор) работи съвместно с режисьора Анди Тенант за втори път. Други филми, на които е оператор са: „Кантонерът” на режисьора Том МакКарти (филмът печели наградата на публиката на филмовия фестивал в Сънденс през 2003г);  „Непознати с Кенди” с участието на Ейми Седарис и Матю Бродерик; „Dark Matter”, с Мерил Стрийп; „Посетителят” отново на Том МакКарти.
Бокелберг наскоро получи номинация за ASC Award (наградата на американските кинематографи) за работата си по телевизионния сериал по NBC „Мой собствен враг” с участието на Крисчън Слейтър.

ДЖЕЙН МЪСКИ (художник) има дълга и успешна кариера в сферата на сценографията както в киното, така и в телевизията. Съвсем наскоро Мъски работи по: „Жените” на режисьора Даян Инглиш, „Текст и музика” с участието на Хю Грант и Дрю Баримор и „Хитч” с Уил Смит и режисьор Анди Тенант. 
Други нейни постижения са: „Усмивката на Мона Лиза”, „Петзвезден романс”, „Да откриеш Форестър”, „Когато Хари срещна Сали”, „Обект на желание” с Дженифър Анистън и Пол Ръд, драмата „Дух” с Деми Мур и покойния Патрик Суейзи, „Млади стрелци” с участието на Емилио Естевез,  и Кийфър Съдърленд, „Грешна кръв” и „Да отгледаш Аризона” (последните два под режисурата на братята Коен).

ТРОЙ ТАКАКИ, A.C.E. (монтаж) през 1990г се мести в Лос Анджелис да преследва своята кариера, свързана с кинематография. Започва работа в телевизията, правейки монтажа на известните сериали: „Отчаяни съпруги”, „Али Макбил” и „Приказки от криптата”.
За големия екран работи по филмите: „Хитч”, „Защото аз казах така”, „Залепи”, „Сватбен сезон”, „Опасна игра”, „Златна възможност”, „Параноя 1.0” , „Животът на това момиче” с Джеймс Уудс и Росарио Доусън и други.

СОФИ де РАКОФ (костюми) е родена и израства в централен Лондон. През 1980г се премества в Ню Йорк, като започва работа в списание „Пейпър”. В средата на 90-те започва работа като стилист на музикални видео клипове. През 1999г Софи прави своя дебют в киното, правейки костюмите на филма „Speed of Life”. През 2001г работи по комедията „Професия блондинка”, от където започва дългото й сътрудничество с актрисата Рийз Уидърспун.
Други нейни постижения са: „Професия блондинка 2”, „Сватбен сезон”, „Ще танцуваме ли?”, „Нищо общо”, „Момиче за един сезон” и най-скорошния „Четири коледи”.

ДЖОРДЖ ФЕНТЪН (музика) работи с режисьора Анди Тенант за шести път, като преди това са работили заедно по: „Златна възможност”, „Хитч”, „Сватбен сезон”, „Ана и кралят” и „Имало едно време”.
Фентън получава номинации за Оскар за работата си по филмите: „Кралят на рибарите”, „Опасни връзки”, „Ганди” и „Cry Freedom”. Номиниран е 15 пъти за наградата BAFTA Award, от които печели три за документалните филми по BBC/Discovery „Планетата Земя” през 2006г и „Синята планета” през 2001г. Той печели и наградата Еми за същите два филма. Други филми, на които пише музиката са: „Имаш поща”,  „Омагьосан ден”, „Лудостта на крал Джордж”, „Сенчести земи”, „Г-жа Хендерсън представя”, „Класът по история”, „Вятърът, който поклаща ечемика” на режисьора Кен Лоуч и други.


 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 58/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg