Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дедпул

Приятели, врагове, любими и мутанти - Дедпул / информация за филма

Deadpool 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Приятели, врагове, любими и мутанти

02.2.2016  |   синефиш.бг
Съвременното повествование във филма на Милър предизвиква съпричастност към всички герои. Особено трогателна е любовната история между Уейд и Ванеса, които се влюбват заради недостатъците си, а не въпреки тях. Ванеса има тежко детството и животът й е изпълнен със съжаления. Когато среща Уейд, тя е проститутка и двамата заедно се опитват да станат по-добри хора.

„Искахме Ванеса да бъде героиня, която се чувства удобно в кожата си, а не клиширана девойка в беда. Когато наистина загази, тя прави всичко възможно, за да излезе от затрудненото положение по свой безпардонен начин, - отбелязва Рейнолдс. – Морена Бакарин се потопи в образа на Ванеса от самото начало."

„Ванеса е различна от всеки друг персонаж, който някога съм играла. Тя е чудесна комбинация от интелект, сексапил, хладнокръвност и издържливост, - казва Бакарин. - Тя е мъжко момиче, но в същото време е много женствена. Тя е боец ​​и е невероятно освежаващо да видиш женски образ във филм за супер герои, който е наравно с мъжете и не им отстъпва по нищо."

Най-големият враг на Дедпул е Аякс, изигран от Ед Скрейн („Транспортер: Ново начало"). Аякс е създателят на трансформацията на Дедпул. „Той ръководи лабораторията „УепънХ“ и е доста садистично копеле.“ - отбелязва Милър. Аякс изпитва особено удоволствие да измъчва Уейд по време на процедурите, които го обезобразяват и го превръщат в Дедпул.
Аякс – рожденото му име е Франсис (и със сигурност Дедпул има голям запас остроумия по този повод) - е подложен на същата програма като Уейд. Свръхестествените способности на злодея включват извънредна пъргавина и сила, както и липса на всякаква болка и човешка емоция. Аякс не изпитва чувства и без колебание измъчва до смърт всеки, изпречил се по пътя му към целта.

Ангелски прах е дружката на Аякс и неговите „мускулите". Тя е съвършена красавица, която притежава невероятна физическа сила и върши задачите, с които Аякс избягва да си цапа ръцете. И тя се наслаждава на всяка една минута.

„Ангелски прах може да управлява адреналина си, което й дава супер сила, - отбелязва Джина Карано, бивша световна шампионка по смесени бойни изкуства. - Това е като да шибнеш юздите на кон, който трябва да препуска по-бързо. Точно така и Аякс управлява Ангелски прах и тя му казва: „О, готова съм. Пускай ме."

Понякога съществува тънка граница между тези врагове и мутантите "съюзници" на Дедпул – невръстната Negasonic Teenage Warhead и гиганта, известен като Колоса. Независимо от супер силата си на жива ядрена бойна глава (от където идва и вероятно най-страхотното име в историята на комиксите) NTW в много отношения е типичната тийнейджърка бунтарка. Тя е презрителна, надменна и саркастична към всички и всичко.

Колосът е компютърно генериран герой, който може да превръща кожата си в стомана. Той е един от мутантите на Х-Мен, а във филма е в ролята на ментор на NTW.

ДЕДПУЛ представя забавна и особена динамика между главния герой и Колоса. „Когато прочетох, че Колоса е един вид пазител на Дедпул, което автоматично го прави постоянна мишена на лудориите на Дедпул, направо паднах от стола, - спомня си Лайфелд. - Това е гениално! Тази идея издига Колоса на невиждана досега висота."

Скорострелните екшън сцени между свръх мощните персонажи във филма са накъсани от остроумията на Дедпул и неговото приятелче Невестулката, изигран от комика ТиДжей Милър („Силиконовата долина"). Независимо от мотото си „винаги да си с Номер едно," Невестулка е доверен приятел на Уейд. Той е собственик на бара Sister Margaret’s Home for Wayward Girls, където наемните войници заглушават с алкохол съвестта си. Невестулката е също така е дилър на оръжия, който еднакво обича парите и пушкалата.

Милър високо цени уникалните елементи на филма. „ДЕДПУЛ просто е най-страхотната история, разказвана някога - с пушки и саби, - шегува се той. – Но до голяма степен в него става дума и за осъзнаването; Дедпул знае, че е герой в комикс, дори знае че е герой във филм. Той разчупва рамките и разговаря с публиката. Понякога се държи гадно със зрителите, но те го заслужават! Харесва ми да мисля за него като за регенериращ дегенерат."

Дедпул си почива у дома, където живее със своята съквартирантка Сляпата Ал, незряща пенсионерка, която Дедпул намира в Крейгслист. Певицата и актриса Лесли Агамс е в тази роля. „Ал е независима, дръзка и саркастична, тя умее да връща топката обратно към противника", - казва Агамс.

Те са необичайна двойка съквартиранти, но в крайна сметка стават приятели. Техните отношения са равнопоставени. „Уейд дава парите, а Ал се грижи за къщата, повече или по-малко, - отбелязва Агамс. - Ал дава комфортна приятелство на Дедпул, понеже е сляпа и не може да види обезобразеното му лице, а той не я съди за нейните грешки."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg