Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Дедпул

Вината в нашите белези - Дедпул / информация за филма

Deadpool 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Вината в нашите белези

02.2.2016  |   синефиш.бг
Един известен поет е написал, че: „... най-силните герои носят белези" - което със сигурност се отнася за Дедпул, чието обезобразено лице е резултат от ужасяващите експерименти. Неговият приятел Невестулката неколкократно се изказва за външния му вид с всевъзможни сравнения и коментари.

На снимачната площадка Рейнолдс носи освен емблематичния червен костюм като почетен знак, така и белезите на Дедпул – като израз на близост и възхищение. Когато Дедпул си сваля маската за първи път и разкрива обезобразеното си лице, зрителят не може да не изпита съпричастност. Това е моментът, в който героят му става близък и човечен, защото колкото и подъл и избухлив да е понякога, тук Дедпул разкрива и колко е уязвим.

„С Райън имахме много забавни мигове в сцената, когато Невестулката вижда белезите на Уейд за първи път, - припомня си ТиДжей Милър. – Те са доста ужасяваща гледка. На мен ми беше трудно да говоря с Райън в гримьорната. Ако беше дошъл да ми каже: „ТиДжей, знаеш ли, аз съм самотен? Имам нужда от приятел на снимачната площадка." Щях да му отвърна: „Махни се от мен. Лицето ти изглежда като пътна карта към ада.“

Отговорника за грима Бил Корсо се ангажира със създаването на този отблъскващ външен вид. „Направихме множество тестове с грим и дизайн, като се опитвахме да постигнем не просто вида на обезобразен човек, но и запомнящ се популярен персонаж, - обяснява Корсо. - Знаех, че чрез Райън, Дедпул притежава известен чар и грубост. Взехме лицето му го подчертахме, като се стараехме да направим негова засилена, мутирала версия."

В крайна сметка Корсо създава серия тънки полупрозрачни силиконови протези, които показват мускулите, кръвта и тъканите под кожата. „Райън носеше десетки тънки като хартия силиконови лепенки по главата, - обяснява Корсо. - Сега умножете това по цялото му тяло за бруталната финална бойна сцена с Ед Скрейн като Аякс, където Райън е почти гол.!"

„...НЕПРИЛИЧЕН РЕЧНИК, ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ, СЕКСУАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ И ГОЛОТА"

Ако към финалната сцена, в която Дедпул се бие гол се добавят горещите сцени във филма между Уейд и Ванеса и нон-стоп цветистите лафове, които се леят от устата му, то има много висок риск филмът да бъде забранен за зрители до определена възраст. „Мисля, че този риск ни позволява да се доближим до реалността, което нямаше да може да се получи при ориентиран към децата филм. - казва Милър. – Смятам, че разширяването на жанра е важна стъпка. Това е определен вид филм, който може да се заснеме само с по-висока категория, и това е начина да се разширяват границите на историите, които комиксите могат да разкажат."

Създателите на филма са убедени, че ДЕДПУЛ е уникален филм събитие, който се появява на екрана е най-подходящото време. „Когато за първи път се появиха филми по комикси, те трябваше да се харесат на възможно най-широка публика, - казва Милър. – ДЕДПУЛ винаги е трябвало да бъде грубиянски филм, и времето е подходящо за него. Жанрът на супер героите и комиксите е все по-широк и се усеща, че е време да се правят филми като този, който премества границите."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg