Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тайната на горските пазители

НАЧАЛОТО - Тайната на горските пазители / информация за филма

Epic 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

НАЧАЛОТО

23.4.2013  |   синефиш.бг
Първоначалното вдъхновение на Уедж за ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИидва през 1998 г., когато той присъства на изложба на 100-годишни картини, които изобразяват сложни царства, съществуващи в гората. „Картините пресъздаваха по магически начин скрити малки цивилизации, обитаващи дърветата и храстите, - припомня си Уедж. –Представените светове изглеждаха толкова великолепни, че си помислих: ‚Те трябва да бъдат показани във филм!‘"

Докато Уедж завършва работата си по възторжено приетата анимация„Роботи", идеите за филм за невидимата вселена продължават да го вълнуват. В същото време авторът Уилям Джойс, с когото си сътрудничат в „Роботи", написва детската книга The Leaf Men and the Brave Good Bugs, която разказва за всеотдайни воини на живота, които водят битка срещу мрачните сили на разрухата в собствените ни дворове.

Blue Sky Studios безспорное идеалният избор за студио, което да вдъхне живот на ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ. „Някои места не могат да се пресъздадат по друг начин, освен с анимация, - обясняваУедж. - Развили сме нашите художествени и технически способности на високо ниво, и сегасе предоставя възможност да създадемцели светове, скрити сред природата, в които да се потопи публиката - визуално, интелектуално и емоционално."

Светът на ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ, който обединява познатото и фантастичното, представляваистинска гора, представена по невиждан досега начин. Малките семена изглежда като скален блок, камъните са с размерите на планини; цветя са огромна, а пеперудите изглеждат като летящи гоблени.

В този святУедж преплита поразителни бойни сцени с емоционални лични взаимодействия между героите и подправя приказката с хумор, забавление и романтика. Докато визуалните чудеса на филма издигат нови нива в създаването на анимационен спектакъл, реализма, екшъна и приключенията, то персонажите на ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ и актьорите, които им вдъхват живот, заемат централно място в действието.

 
 
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 70/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg