Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Смърфовете 2

За смърфовете - Смърфовете 2 / информация за филма

The Smurfs 2 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За смърфовете

08.8.2013  |   синефиш.бг
Своенравната СМЪРФИЕТА не е чувства блестящо – днес е рожденият й ден, а това винаги я потапя в размисли и поражда някои неудобни мисли, че може би тя не е наистина на 100% синя. Което е вярно, тя е творение на Гаргамел, но Татко Смърф използва магия, за да я направи истински смърф. Така че, когато Гаргамел я отвлича в навечерието на рождения й ден, и я запознава с новосъздадените й брат и сестра - каплапазаните, тя започва да се привързва към тях. Татко сформира спасителен отряд, но дали тя ще избере семейство, което познава или новите си роднини?


Номинирана за девет награди Грами певица Кейти Пери залага специфичен нюанс в гласа на Смърфиета – комбинация от енергичен и чувствен тембър.

„Беше забавно да се върна към героинята си, - казва Пери. – Имах нужда няколко дни за подготовка, защото Смърфиета не говори с нормалния ми глас, а моя глас, подправен с щипка захар".
Пери казва, че е доволна от възможността да работи в съвместни сцени с Кристина Ричи. „Хубаво е да се знае, че тя играе моята лоша близначка, - казва Пери. - Аз наистина много научих от нея, и като човек, и като актриса – тя има зад гърба си толкова много невероятни филми."

„Изпълнението на Кейти е невероятно, защото тя е в състояние да опише и двете страни на Смърфиета – във всеки един момент открива точния характер, - казва Кернер. - От една страна е закачливата, забавна, сладка Смърфиета, която всички в селото обожават. От друга страна пресъздава драматичната й история – отвлечена и отделена от смърфовете, тя смята, че никога вече няма да видя семейството си. Цялото това чувство за изоставеност, самота и страх е предадено чрез гласа на Кейти. Тя е наистина прекрасна - изключителна комедийна актриса с брилянтен инстинкт и невероятно забавна."

ТАТКО СМЪРФ, разбира се, е мъдър и мил родител за 100-те си деца (99 момчета и едно момиче). Той прави всичко възможно всяко едно от тях се чувства сигурно и обичано и да запази селото като най-щастливото място за живеене. Когато Смърфиета е отвлечена от Гаргамел, всички се втурват да я спасяват! Татко обича всички свои деца еднакво, но не може да отрече, че връзката с дъщеря му е специална. Тя винаги се чувства, сякаш не принадлежи напълно към смърфовете и дори Татко не е съвсем сигурен как да й докаже, че тя е истински син смърф.

Комедийната легенда Джонатан Уинтърс е гласът зад внимателния и мъдър Татко Смърф. Актьорът почина тази година на 87 годишна възраст.

Дори след героичното пътуване до Ню Йорк, НЕПОХВАТНИЯТ СМЪРФ в края на краищата не е усвоил някакви нови, грациозни движения. Но няма проблеми - той знае, че най-ценното е от вътре. И макар да не изглежда подходящ участник за спасителна мисия (в действителност той е в Париж благодарение на двата те си леви крака) може пък в края на краищата да е най-добрият избор.

Антон Йелчин дава гласа си на невинния Непохватен смърф със златно сърце. Той казва, че да се върне отново в звукозаписното студио е като да се върне у дома. „Вече бяхме свършили трудната част от работата в първия филм. Бяхме решили какъв герой ще бъда, как ще звуча – така че сега остана просто да се забавлявам, - казва Йелчин. - Вторият път бях свикнал с начина на работа – при озвучаването може да се сменят репликите, анимацията може да се промени, а това дава свобода пред микрофона за импровизации."

„В първия филм Непохватният смърф е открива, че освен тромав, той може да бъде и героичен, - продължава Йелчин. - Мисля, че този филм се основава на това - той все още прави всичко, за да оправдае името си, но сега вече мисли за себе си като герой. Забавно е да играя с тази идея – персонажът ми е много чувствителен и нежен, едновременно смешен и глупав. Споменах ли, че е герой? Много ще се разстрои, ако не го кажа."

СМЪРФЪТ МЪРМОРКО винаги ще открие тъмно петънце и в най-излъскания сребърен прибор, но в новата спасителна мисия всичко това е на път да се промени. В пристъп на негативност, той търси вдъхновение и гордо се преименува на Положителния смърф! Сега, когато чашата е наполовина пълна, той открива колко много може да допринесе оптимистичното отношение - но дали слънчевото настроение ще се задържи, когато настъпят трудностите?

Джордж Лорес е гласът, който улавя цялата сприхавост на Мърморко.
„Всички харесват сърдитковците, - казва Лопес. – Останалите смърфове са толкова щастливи, че е забавно да се види един смърф, който се опитва да развали настроението им. Дори когато се оплаква, аз все още го обичам. Но в този филм той се уморява от това свое поведение и ще се опита да бъде положителен. Не че се получава, но все пак се опитва."

Запознайте се и с КОКЕТНИЯ СМЪРФ, определено най-красивият в селото – или поне той ще бъде първият, който ще ви го съобщи. Разбира се, той си има чар и външен вид, но определено не е ценен член на спасителния екип. Ако го търсите, единственото място където ще го откриете пред огледалото. Но дори Кокетният смърф може да ви изненада, като разкрие вътрешната си дълбочина и смелост точно, когато имате най-голяма нужда от него. Или пък не.

Английският комик и репортер на „The Daily Show" Джон Оливър озвучава Кокетния смърф. „Тази роля започва и свършва със суета, така че реално няма особено взаимодействие между Кокентния смърф и останалите герои - освен ако нямат огледална повърхност, - казва Оливър. - Той е звездата в неговия собствен свят и единственото му умение е нарцисизма - но ако то може да помогне за спасяването на някой, ще е чудесно.“

„Да играя някой, който е толкова егоистичен е интересно, - продължава Оливър. - Първото нещо, което научаваш като дете е, че не трябва да бъдеш егоист, а да си споделяш неща, за да бъде добре и на другите хора около теб. Кокетният смърф е срещу всичко това. За него никой не е толкова добър, колкото самият той. Това е доста забавно – докато около теб навсякъде се случват необикновени неща, да се впечатляваш единствено от собственото си лице".
С кратки появявания във филма участват Шакил О'Нийл, Джими Кимел, Шон Уайт, Марио Лопес и Кевин Лий.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велчо Стефанов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 70/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg