Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

В света на динозаврите 3D

Сюжет и герой на 70 милиона години - В света на динозаврите 3D / информация за филма

Walking with Dinosaurs 3D 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Сюжет и герой на 70 милиона години

04.12.2013  |   синефиш.бг
За първи път в историята на киното зрителите ще могат да видят и почувстват в най-пълна степен ерата, когато динозаврите са господствали на Земята. В света на динозаврите 3D е уникално приключение за голям екран, изключително подходящо за цялото семейство. Ще се срещнете със създания, по-реални от всичко което сте виждали досега! Тръгнете на едно праисторическо пътешествие с Пахи, слабичък динозавър, които въпреки малките шансове за оцеляване, ще триумфира като герой на своето време.

Геройствата и приключенията на Пахи отекват във всяка епоха, но той е рожба най-вече на късната креда, преди около 70 милиона години, на място, което днес наричаме Аляска.

Twentieth Century Fox и Reliance Entertainment представят, съвместно с IM Global, една продукция на BBC Earth Films и Evergreen Studios, със съдействието на Animal Logic, В света на динозаврите 3D. Гласовете на героите озвучават звезди като Джон Легуизамо, Джъстин Лонг и Карл Ърбан. Режисьори са Бари Кук и Нийл Найнтингейл, по сценарий на Джон Коли. Филмът е продуциран от Майк Девлин, Аманда Хил и Дийпак Наяр.
Изпълнителни продуценти са Стюарт Форд, Маркъс Артър, Тим Хил, Дейвид Никсей, Майлс Кетли и Зарех Налбандян. Музиката е на Пол Ленард-Морган.

В света на динозаврите 3D е уникално творческо предизвикателство за своите създатели - да се върнат 70 милиона години назад във времето, в края на геоложкия период креда, на място, където днес е американският щат Аляска. И след това да си представят безбройните приключения, през които може да премине симпатичен млад динозавър в едно вълнуващо пътуване.

„В света на динозаврите 3D е история за живота на един динозавър и неговите приключения. Смятам, че вложихме всичко на което сме способни, за да направим този филм!“, казва режисьорът Бари Кук, чиито постижения включват анимацията Мулан, съ-режисьор на анимационния филм Тайните служби на Дядо Коледа и работа на различни ключови творчески позиции в Аладин, Красавицата и Звяра, Малката русалка и ТРОН. Сега, с В света на динозаврите 3D, Kук ни пренася в едни много далечен и стар свят, който пресъздава по изключително зрелищен и живописен начин.

Режисьор на филма е и Нийл Найнтингейл, който е спечелил възхищението на зрителите по цял свят със способността си да улавя природните чудеса по уникален начин. „В живота основните неща не са се променили много от времето на динозаврите, - казва Найнтингейл, който е творчески директор в BBC Earth. - За щастие, в днешно време не ни се налага да се надбягваме на живот и смърт с гладни горгозавъри, въпреки това зрителите ще могат да разпознаят борбата за оцеляване на Пахи. Като новоизлюпено то се учи да се да се справя с основните предизвикателства в живота, като намиране на достатъчно храна, избягване на хищници или борба със съперниците си за вниманието на партньорка. Всичко това публиката може да разпознае и съпреживее. Мисля, че всички ще застанем зад Пахи и ще се надяваме този мъник да триумфира като герой."

В света на динозаврите 3D се насочва към постоянното очарование, ако не и манията ни, към съществата, изчезнали преди милиони години. Тиранозавърът и горгозавърът са сред най-страховитите хищници, бродили някога по земята, но децата (от всички възрасти ) не могат да им се наситят. Гигантските влечуги предизвикват въображението ни дори повече от всяко друго измислено същество.

„Децата обичат динозаври и те много ще харесат В света на динозаврите 3D, тъй като освен, че героите вътре са толкова реални, приключенията им са изпълнени с много хумор и забавление, - казва Джон Легуизамо, който озвучава праисторическия папагал Алекс, който е най-добрият приятел на Пахи. – Освен това ще има хареса и приятелството между Пахи и Алекс."

Динозаврите съчетават най-доброто от два свята: те са страховити, но тъй като ги няма от милиони години, не представляват заплаха. Найнтингейл вярва, че манията на хората към тях няма да стихне. „Динозаврите са най-невероятните създания, населявали някога на нашата планета. През четирите милиарда и половина години от съществуването на Земята, не е имало същества, които да са по-драматични или ужасяващи. Динозаврите ни очароват, защото те са безопасна опасност. Можете да се страхувате от тях, но не прекалено, защото отдавна ги няма. Те няма да излязат изпод леглото или да се нахвърлят върху теб в тъмното! Удивително е да знаем, че светът, в който сега живеем, небето и звездите над нас, които виждаме, някога са били царството на тези невероятни животни, изгубени завинаги в праисторически времена."

„Докато работехме върху В света на динозаврите 3D за голям екран, целта ни бе зрителите да се потопят в реален свят с динозаври, каквито наистина са съществували, - казва Найнтингейл. - За едно голямо изживяване е жизненоважно да разполага със силна, емоционално ангажираща история. Така, че използвахме това, което знаем за динозаврите, населяващи Аляска през късна креда, за вдъхновение на една пълна с герои измислена история, която сме сигурни, че ще е страхотно изживяване за цялото семейство."

Историята на на сценариста Джон Коли (Господар и командир : Далечният край на света) ни запознава с най-новия филмов герой: Пахи. Винаги любопитен, винаги смел и неизменен оптимист, Пахи печели симпатии от самото начало като новоизлюпено, а след това, когато споделя своите приключения до зряла възраст.

Пахи произхожда от семейство динозаври Pachyrhinosaurus (от гръцки гущер с дебел нос). Той далеч не е най-големия или най-здравия член на стадото си, така че трябва да използва разума и куража си, за да се конкурира за храна със своите по-големи братя и сестри. Това се отнася особено за Чумер - алфа мъжкарят на групата, който има амбиции да наследи баща си като лидер на стадото.

„Пахи трябва да оцелее в това приключение като използва цялата си вътрешна сила, упоритост и смелост, за да се превърне в герой, - обяснява режисьорът Бари Кук. - В свят, който изисква физическа сила, за да оцелееш, външния вид на Пахи го прави типичният аутсайдер, на когото всеки би стискал палци."

Създателите на героя му придават важни качества, които са по-ценни от грубата сила. „Пахи притежава уникална черта в характера, той умее да вижда голямата картина и да обмисли как неговите действия се отразяват не само на него, но и оказват влияние на останалите. Той е много симпатичен и заради любопитството си и стремежът си никога да не се предава". - добавя Кук.

„Пахи е малък изгнаник, който смело посреща всички промени с вяра в себе си, - казва Найнтингейл. - В света на динозаврите 3D е класически филм за израстването - имаме двама съперничещи си братя, любовна история и епично пътешествие, което поставя редица препятствия за преодоляване на Пахи."

Способността на главния герой да мисли нестандартно се проявява още като новоизлюпено, когато той напуска гнездото, за да открие заобикалящия го свят. Тези ранни излизания могат да имат неочаквани последствия, както когато един гладен хищник го захапва и му оставя уникален физически белег.

Според актьора Джъстин Лонг (Умирай трудно 4.0), който озвучава Пахи, героят му е „ненаситно любопитен, точно както повечето дребосъчета. Често попада в беди, но в дългосрочен план това му помага да се развие и да се превърне в лидер."

Неустрашимият дух на малкия Pachyrhinosaurus привлича вниманието на забавната и жизнерадостна праисторическа птица Алекс. Той е очарован от Пахи и неговите приключения и без притеснение да се появява неочаквано, за да побутне Пахи в правилната посока. „За Пахи той е едновременно приятел, водач, говореща съвест и наставник", - казва Лонг.

Джон Легуизамо, известен с озвучаването на ролята на глупавия ленивец Сид от хитовата поредица Ледена епоха, прегръща новото предизвикателство да бъде гласът на Алекс. „Моят персонаж е праисторически папагал, така че реших да използвам испански акцент, понеже повечето пъстри птици идват от Латинска Америка, - обяснява той. - Най-трудно беше намирането на точната височина на гласа, защото Алекс е малка птица, но е и разказвач на историята, така, че трябваше да звучи бащински в същото време."

Подобно на много силни приятелства, връзката на Пахи и Алекс има и взаимна изгода. „Стадото Pachyrhinosaurus привлича много насекоми, които Алекс редовно похапва“. - казва Лонг, а Легуизамо добавя: „Пахи по същество е ходещ бюфет за пернатия ми герой".
За разлика от Алекс, по-големият брат на Пахи - Чумер, е неспособен да покаже на Пахи пътя за оцеляване. Голям, силен и праволинеен, Чумер е готов на всичко, за да стане водач на стадото. Въпреки че обикновено не е в конфликт с по-малкия си брат, целите на Чумер често стават причина за някоя интензивна братска свада..

„Чумер дразни Пахи, подиграва му се и го предизвиква, - казва Джъстин Лонг. - Това е класическо съперничество между братя. Пахи винаги се стреми да впечатли Чумер, но това никак не е лесно."

Безстрашието на Пахи е повече от достатъчно, за да се противопостави на размерите и силата на Чумер, но за да се обърне към хубавата женска (поне за стандартите на Pachyrhinosaurus) на име Хвойна, ще му е необходима друг вид смелост. Тя също както него е жадна за приключения, и като негова е смела и издръжлива. Когато се отделя от семейството си и от стадото, Хвойна развива истинска връзка с Пахи, макар, че не винаги успява да го покаже.

Ако любовта витае във въздуха, то това се отнася и за постоянните опасности, най-вече в лицето на хитрия и безмилостен Горгозавър на име Горгон. Винаги нащрек за следващата си жертва, Горгон е като турбо тиранозавър и винаги използва точната тактика, за да проследи плячката си. „Горгон е най-лошият от лошите, - казва Лонг. - Той е Луцифер в света на динозаврите."

Докато повечето създателите на филма имат специални чувства към младия герой, то някои от тях отдават специално признание на злодея на филма. „Обичам Горгон и ако мога, бих направил цял филм за него!", - казва режисьорът по анимацията Марко Маренджи, който е работил с Тим Бъртън в Алиса в страната на чудесата , Стивън Спилбърг в Специален доклад.

Важна роля за пътуванията на Пахи играе баща му, Булдъст - силният и уважаван лидер и водач на стадото Pachyrhinosaurus. По време на годишната миграция, Булдъст, Чумер и Пахи са отделени от останалите от горски пожар. Подмамен от Горгозавъра, Булдъст се жертва, за да спаси синовете си, а майката има загива в пожара.

Oцелели след огнения ад, двамата братя трябва да се справят сами. Опасната ситуация засилва тяхното съперничество и напрежението продължава да ескалира, докато Пахи и Чумер растат, превъщайки се в мощни млади динозаври. Пахи ще трябва да извиква вътрешната си смелост и сила и да влезе в най-голямата си битка, за да се превърне в лидера, който е роден да бъде.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg