Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Черна жътва

БИОГРАФИЯ НА АКТЬОРИТЕ - Черна жътва / информация за филма

The Reaping 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

БИОГРАФИЯ НА АКТЬОРИТЕ

10.7.2008  |   синефиш.бг
              Хилари Суонк (Катрин) е дву-кратна носителка на наградите ‘Оксар’, в категорията най-добрата актриса. Тя печели първия си ‘Оскар’, за ролята на Брандън Тийна в драмата от 1999 г., “Boys Don’t Cry”. Суонк също така е удостоена със ‘Златен глобус’ и награда ‘Избор на критиците’, както и награди от филмовите критици в Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго и Националното общество на филмовите критици, в същата категория. За работата си, актрисата е удостоена и от наградите ‘BAFTA’, както и с номинация за наградите ‘SAG’ (Гилдията на екранните актьори).

         През 2005 г., Суонк получава втора награда от Академията, за нейната роля в спечелилия ‘Оскар’, “Момиче за милиони”, с участието на Клинт Истууд като режисьор и актьор. В допълнение, актрисата е удостоена с втора награда ‘Златен глобус’ и награда ‘SAG’, както и награда от Националното общество от филмови критици и ‘Изборът на критиците’, за най-добра актриса. Същата година донеся на Хилари Суонк номинации за наградатите ‘Златен глобус’ и награда ‘SAG’, за ролята на Алис Пол във филма на телевизия ‘HBO’, “Iron Jawed Ангелs”.

         Сред последните участия на актрисата е драмата на Ричард ЛаГравнез, “Freedom Writers”, в ролята на склупторката, Ерин Грюуел.

         Измежду другите филми, в които е участвала Хилари Суонк се нареждат и продукциите : “Черната далия”, на режисьора Браян Де Палма, с участието на Скарлет Йохансон и Джош Харнет; “P.S. I Love You”; филма на Кристофър Нолан, “Insomnia”, с участието на Ал Пачино и Робин Уилиямс; и филма на режисьора Сам Рейми, “Дарбата”, с участието на Кейт Бланчет и Кеану Рийвс.


          Дейвид Mорисей (Дъг) взима участие в приключенската фантазия на режисьора Джей Ръсел, “The WaterHorse”. Сред другите участия на актьора се нареждат филмите : драмата “The Other Boleyn Girl”, заедно със Скарлет Йохансон, Натали Портман и Ерик Бана; “Хилъри и Джаки”, на режисьора Ананд Тъкър; “Some Voices”; “Родени романтици”; филма на Джон Маден, “Captain Corelli’s Mandolin”, с участието на Никълас Кейдж и Пенелъпи Круз; “Stoned”; “Извън контрoл”, с участието на Клив Оуен и Дженифър Анистън; и “Първичен инстинкт 2”.

         Морисей основава своя собствена компания, ‘Tubedale Films’, която работи над спечелилия ред награди филм на Патрис Льоконт, “The Man on the Train”.

         Добре известен на телевизионната аудиенция в Англия, Морисей е номиниран за наградите ‘BAFTA’, за най-добър актьор, за участието си в драмата на телевизия ‘БиБиСи’ – “State of Play”. Сред многобройните телевизионни участия на актьора се нареждат и продукциите : “Cape Wrath”; телевизионния филм, “Viva Blackpool”; “Blackpool”, на телевизия ‘БиБиСи’; драмата на Стивън Фриърс, “The Deal”, за която е удостоен с номинация за наградите ‘RTS’, за най-добър актьор; и “Holding On”, който му донася още една номинация за наградите ‘RTS’.

         Заставайки зад камерата, Дейвид Морисей е номиниран за най-добър нов режисьор от наградите ‘BAFTA’, за телевизионния филм от 2001 г., “Sweet Revenge”; и по-късно режисира драмата на телевизия ‘БиБиСи’, “Passer By”.

         Възпитаник на Кралската Академия на Драматичните изкуства, Морисей е представял множество разнообразни роли на театралната сцена и е участвал в такива пиеси като “Peer Gynt”.


        Идрис Елба (Бен) е най-известен с неговата роля като лидера на наркотична империя на Балтимор, в продукцията на телевизия ‘HBO’, “The Wire”. През 2005 г., той е номиниран за наградите ‘Image’, за неговата работа в сериите.

          Сред участията на актьора се нареждат продукциите : “Daddy’s Little Girls”, режисиран от Тайлър Пери; филма на Ридли Скот, “American Gangster”, с участието на Дензъл Уошингтън и Ръсел Кроу; “The Gospel”, на Роб Харди; “Черната кавалерия”, с участието на Ед Харис; и “Beautiful Mother”, заедно с Катрин Деньов.
         На малкия екран Елба взима участие в сериите “Law & Order”; “От местопрестъплението : Маями”; “Ultraviolet”; телевизионния филм “All in the Game”; “Silent Witness”; и “Dangerfield”.

         Идрис Елба работи и в театъра, взимайки участие в пиеси като “Coming Home” – оригинална пиеса на Оскар Уотсън и оф-бродуейската продукция, “Troilus and Cressida”, на Сър Питър Хол.


        Ана-СофияРоб (Лорън МакКонъл) е една от най-заетите млади актриси днес и наскоро участва в критично приветстваната фантастика, “Мост до Терабития”. Роб дебютира на големия екран през 2005 г., във филма на Уейн Уанг, “Заради Уин Дикси”, с участието на Джеф Даниълс. Ана-София е номинирана за награда за Най-добро представяне на млада актриса за нейната роля като Опал. По-късно същата година, тя взима участие в “Чарли и шоколадовата фабрика”, на режисьора Тим Бъртън и с участието на Джони Деп.

         Сред другите участия на младата актриса се нареждат продукциите : “A West Texas Children’s Story”, с участието на Вал Килмър; “Ferris Wheel”; “Doubting Thomas”; и научната фантастика “Jumper”, на режисьора Дъг Лиман.

         За телевизията, Ана-СофияРоб работи над телевизионния филм “Samantha: An American Girl Holiday”, режисиран от Надя Тас, и комедийните серии “Drake & Josh” и “Danny Phantom”.


         Стивън Риа (отец Костигън) постига международно признание, след като бива номиниран за ‘Оскар’ и ‘BAFTA’, за неговото представяне в драмата на Нийл Джордън, “Играчка плачка”. Риа първо работи с Джордън над филма “Ангел”, след което и двамата работят заедно в “The Company of Wolves”, “Интервю с вампир”, “Майкъл Колинс”, “Малкият касапин”, “Видението”, “Краят на аферата” и “Закуска на Плутон”.

         Измежду участията на актьора се нареждат и продукциите : “V като Вендета”, с участието на Натали Портман; филма на режисьора Майк Лей “Life is Sweet”; “Prêt à Porter”, на Робърт Алтман; “Евелин”, на режисьора Брус Берсфорд; “Tara Road”; “Trojan Eddie”; “Стари муцуни”; “Guinevere”; “Одисей”; и “River Queen”.

        В допълнение, Риа взима участие във филма на телевизия ‘HBO’, “Crime of the Century”, за който е номиниран за ‘Златен глобус’. Той също така се появява в няколко продукции на британска телевизия за ‘БиБиСи’ и ‘Channel 4’.

         Завършен театрален актьор, Стивън Риа е номиниран за награда ‘Тони’, за най-добър актьор, за неговата работа в бродуейската продукция от 1993 г., “Someone Who’ll Watch Over Me”, на Франк МакГинес. Риа е създател театъра “Field Day”, заедно с драматурга Браян Фриъл, през 1980 г. и участва в многобройни театрални продукции в театри в Дъблин и Лондон.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg