Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Черна жътва

ЗА ЕКИПА - Черна жътва / информация за филма

The Reaping 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ЕКИПА

10.7.2008  |   синефиш.бг
         Стивън Хопкинс (режисьор) печели награда ‘Eми’, за работата си над биографичния филм "Животът и смъртта на Питър Селърс”, с участието на Джефри Ръш, Чарлийз Терон и Емили Уотсън. Филмът събира 16 номинации за наградите ‘Eми’, печелейки девет, и също така е номиниран за четири награди ‘Златен глобус’, като печели две. В допълнение Хопкинс е номиниран за наградите ‘DGA’ и за ‘Златна палма’, на Филмовия фестивал в Кан.

          Преди това, Хопкинс режисира пилотния епизод на сериите “24” и, след което става режисьор и ко - изпълнителен продуцент на първия сезон. Той получава номинация за наградите ‘DGA’, както и две номинации за ‘Еми’, като режисьор и продуцент на сериите. През 2004 г., режисьорът отново е номиниран за наградите ‘Еми’, за работата си над късометражните серии “Traffic”. За телевизията, Хопкинс работи още над “Разкази от Криптата”, на ‘HBO’ и късометражите “Tube Tales”, представени в Кан, през 1999 г..

         Стивън Хопкинс реализира режисьорския си дебют с трилъра “Dangerous Game”, след което последват филми като : “A Nightmare On Elm Street 5: The Dream Child”; “Хищникът 2”, с участието на Дани Глоувър и Бил Пакстън; “Нощта на страшния съд”; “Взрив”, заедно с Джеф Бриджис и Том Лий Джоунс; “The Ghost and the Darkness”, с участието на Вал Килмър и Майкъл Дъглас; “Изгубени в космоса”, заедно с Гари Олдман и Уилям Хърт; и “Under Suspicion”, с участието на Морган Фрийман, който е представен на Филмовия фестивал в Кан, през 2000 г..

         Хопкинс е роден в Ямайка и е израстнал в Англия, и започва кариерата си като художникът на комикси и по-късно като художествен директор на многобройни реклами и музикални видеоклипове. Той продължава да режисира музикални видеоклипове, реклами и пиеси в Австралия и Европа, преди да основе неговата кариера като режисьор в телевизията и киното, в САЩ.

      
          Кери В. Хайес и Чад Хайес (сценаристи) създават сценарият за новата версия на класическия филм на ужасите от 1953 г., “Къщата на восъка”.

         Братята Хейс работят над такива филми като : “The Innocents”, трилър базиран на класическата история на Хенри Джеймс, “The Turn of the Screw”; “The Blob”; и адаптацията по романа на Тахир Сха, “The Caliph’s House”, която бележи режисьорския им дебют.

         Идвайки от света на телевизията, Кери и Чад Хейс са сценаристите на продукциите “Гарванът”, “Ghost Stories” и “Mysterious Ways” и в допълнение са работили над сценария на единадесет телевизионни филми.


         Брайън Русо (история) работи в шоубизнеса повече от 15 години. Като професионален сценарист, той работи с такива продуценти като Джоел Силвър, Джо Уизан и Уилет Клоснър.

         В момента Русо работи над проект за трилър за рапъра ‘Ghostman’, чиято музика е включена в саундтрака на филма “Призрачен ездач”.

         Преди да започне да работи като сценарист, Русо е анализатор на различни истории и изпълнителен художествен директор за компаниите ‘Miramax’, ‘Jersey Films’, ‘Fox’, ‘Propaganda’ и ‘TriStar’.

         Брайън Русо е бил също така и директор на бизнес-развитието в компанията ‘Edgework Productions’, където работи над разнообразни проекти.


         Джоел Силвър (продуцент), един от най-талантливите и успешни продуценти в историята на киното, работил над 50 филми, сред които се нареждат – “Матрицата”, “Смъртоносно уръжие”, “Умирай трудно” и “Хищникът”.

         В момента продуцентът работи над редица кино-продукции : научно-фантастичния трилър “The Invasion”, с участието на Никол Кидман и Даниъл Крейг; психологическия трилър “The Brave One”, режисиран от Нийл Джордан; “Fred Claus”, с режисьор Дейвид Добкин; и екшъна “Speed Racer”.

         Неотдавна Силвър сключва сделка за неговата компания ‘Dark Castle Entertainment’, която му дава зелена светлина и контрол над всички филми, произведени под този банер. Първият филм, който е реализиран след сделката е трилъра “Whiteout”, режисиран от Доминик Сена, с участието на Кейт Бекинсейл.
         
         Създадена от Джоел Силвър и Робърт Земекис, компанията ‘Dark Castle’ продуцира много успешните филми : “House on Haunted”, “13 призрака”, “Призрачен кораб”, “Готика” и “Къщата на восъка”.

         Продукцията на Силвър, от 1999 г., “Матрицата”, се превръща в най-печелившия филм на ‘Warner Bros. Pictures’. Положително приветстван, поради иновативния начин на представяне на сюжета и визуалните ефекти, филмът печели 4 награди ‘Оскар’. Втората и третата част на трилогията – “Матрицата: Презареждане” и “Матрицата: Революции” също се превръщат в бокс-офиси, счупвайки рекордите по печалба.

         Докато работи над трилогията, Силвър продуцира и пълната версия на видеоиграта “Enter the Matrix”, в която са включени 4 часа допълнителни кадри към филма. Той също така работи като изпълнителен продуцент на “Аниматрицата” – колекция от 9 късометражни филма, вдъхновени от трилогията.

         Измежду филмите, над които работи Джоел Силвър се нареждат и продукциите : “V като Вендета”, с участието на Натали Портман; трилъра “Kiss Kiss, Bang Bang”, режисиран от Шейн Блек; “Ромео трябва да умре”, с участието на Джет Ли; “Открити рани”, заедно със Стивън Сегал; “Парола Риба меч”, с участието Джон Траволта, Хю Джакман и Холи Бери.

         Силвър започва кариерата си в компанията ‘Lawrence Gordon Productions’, където по-късно става президент на продукцията. По това време, той изпълнява и ролята на асистент-продуцент на филмите : “The Warriors”, “48 часа”, “Улици в огън” и “Brewster’s Millions”.

         През 1985 г., продуцентът основава своя собствена компания – ‘Silver Pictures production’, под чийто банер са реализирани филмите : “Командо”, “Jumpin’ Jack Flash” и “Хищникът”. С времето, компанията става водеща единица в реализацията на кино-продукции, с такива филми като : “Смъртоносно уръжие”, “Умирай трудно” и “Умирай трудно 2”. По това време Силвър работи над “Последният бойскаут”, “Разрушителят”, “Ричи Рич”, “Executive Decision” и “Теория на конспирацията”.

         Успешен тв-продуцент, Джоел Силвър работи над : сериите
 на телевизия ‘UPN’, “Вероника Марс”, осем сезона на “Разкази от Криптата” и два от едноименните филми, на телевизия ‘HBO’.

         Като студент във Висшето училище Колумбия, в Мепълуд, Ню Джърси през 1967 г., Силвър и група негови приятели разработват игра, наречена “Ultimate Frisbee”. Този спорт се превръща в глобален феномен, поддържан от турнири в 50 страни.


        Ерик Олсън (изпълнителен продуцент) е Старши вице-президент на компанията на Джоел Силвър, ‘Dark Castle Entertainment’. Той започва да работи със Силвър през 1998 г., като стажант. По време на неговата работа в компанията, Олсън работи над редица филми, сред които са “13 призрака” и “Готика”, и играе ролята на асистент-продуцент на филма “Къщата на восъка”. С втората компания на Джоел Силвър, продуцентът работи над филмите “Открити рани”, “Парола Риба Меч” и “От люлка до гроб”. В момента, Олсън е част от проекта “Sgt. Rock”, базиран на събитията през Втората Световна война и свръхестествения трилър, “The Summoner”, режисиран от Виктор Салва.


         Питър Леви (оператор) отбелязва своя осми съвместен проект с режисьора Стивън Хопкинс, с “Черна жътва”. За неговото последно сътрудничество с Хопкинс –  биографичният филм “Животът и смъртта на Питър Селърс” – Леви печели награда ‘Еми’ за блестящата кинематография и е номиниран от Американското общество на кинематографите (ASC), за блестящо постижение в киното.

         През 2002 г., Леви е удостоен с втора номинация за наградите ‘ASC’, за неговата работа по пилота на сериите "24", също режисирани от Хопкинс. Сред другите филми, над които операторът работи съвместно с Джоел Хопкинс, са и продикциите : “Under Suspicion”, “Изгубени в космоса”, “Взрив”, “Нощта на страшния съд” и “Хищникът 2”, за който той е удостоен с награда ‘Оператор на годината’ от Австралийското общество на кинематографите.

         Измежду другите проекти, над които е работил Питър Леви се нареждат и продукциите : “Ускорение”, “Код счупена стрела”, “The War at Home”, “Cutthroat Island” и “Рикошет”.


         Греъм Уокър (дизайнер на продукцията) работи над филмите “Къщата на восъка”, “Готика” и “Призрачен кораб”, за компанията ‘Dark Castle Entertainment’.

          Номиниран за 4 награди на Австралийския филмов институт (‘AFI’), Уокър е удостоен с награда за най-добро постижение в дизайна на продукция на “Mad Max 2: The Road Warrior”. Той отново е номиниран за наградите ‘AFI’, за дизайна на продукцията “Dead Calm”, на режисьора Филип Нойс, за филма на Досан Макавейев, “The Coca-Cola Kid”, и за “The Chain Reaction”.

         Сред другите филми, над които работи дизайнерът се нареждат : “Кралицата на прокълнатите”; “Pitch Black”, с участието на Вин Дисел; “The Island of Dr. Moreau”, режисиран от  Джон Франкенмайър и с участието на Марлон Брандо и Вал Килмър; филма на Питър Фраймън, “Дънди крокодила”; “The Sum of Us”, с участието на Ръсел Кроу; и филма на Джордж Милър, “Mad Max Beyond Thunderdome”.

         Измежду последните проекти на Греъм Уокър са и екшън-трилъра “The Condemned” и “Whiteout”, с участието на Кейт Бекинсейл и режисисран от Доминик Сена.


         Джефри Kърленд (дизайнер на костюмите) посвещава голяма част от кариерата си на замисъла на костюмите за много от филмите на Уди Алън. Той получава номинация за наградите ‘Оскар’, за неговия дизайн на костюмите за “Куршуми над Бродуей” и награда ‘BAFTA’, за неговата работа над “Radio Days”. Съвместната му работа с Уди Алън включва още филмите : “Everyone Says I Love You”; “Mighty Aphrodite”; “Мистериозно убийство в Манхатън”; “Съпрузи и съпруги”; “Shadows and Fog”; “Aлис”; “Crimes and Misdemeanors”; “New York Stories”; “Друга жена”; “September”; “Хана и нейните сестри”; “Пурпурната роза от Кайро”; и “Дани Роуз от Бродуей”.

         Сред последните проекти, над които работи дизайнерът са : драматичния трилър на Майкъл Ман, “Косвени жертви”; екшън-приключението, “Идалго: Океан от огън”, на режисьора Джо Джонстън; и трилъра “Престъпник за един ден”, с продуцент Стивън Содербърг. Кърленд работи съвместно със Содербърг над хитовите продукции “Бандата на Оушън” и “Ерин Брокович”, които му донасят награда от Гилдията на дизайнерите на костюми. Дизайнерът замисля костюмите на филмите – “Човек на луната”, на Милош Форман; “Living Out Loud”, на Ричард ЛаГравнез; “Видението”, на режисьора Нийл Джордан; филма на Пи Джей Хоуган, “My Best Friend’s Wedding”; и филмите на Нора Ефрон, “This Is My Life” и “Пълна лудница”.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg