Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Заразно зло: Финалът

Зомбита и дизайн в света на Заразно зло - Заразно зло: Финалът / информация за филма

Resident Evil: The Final Chapter 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Зомбита и дизайн в света на Заразно зло

17.1.2017  |   синефиш.бг
 „Надявам се, че този филм взима най-доброто от атмосферата и обстановката на предишните филми. - казва Джеръми Болт, който разделя света на Заразно зло на три отделни сцени. - На първо място, това е пустият Вашингтон, където Алис изглежда като последният оцелял човек на планетата. Вторият план е пътуването на Алис до Ракун Сити, където се изправя срещу различни герои като д-р Айзъкс, войниците на Umbrella и различни немъртви. Последният акт на филма подчертава научно-фантастичния елемент в „Koшера“ - тайната база на Umbrella Corporation.”

С последната глава публиката става свидетел на най-бомбастичната и изпипана част от поредицата. От пресъздаване на Кошера от оригиналния Заразно зло до изпълването на този пост-апокалиптичен свят. сценографът Едуард Томас, подчертава, че всичките му идеи са вдъхновени от видео играта.

Макар че Заразно зло: Финалът е първият филм за Томас от серията, той споделя че „когато видях филма, разбрах колко много подобни елементи от него има във продукциите, които съм правил. Предишните части от поредицата бяха чудесна отправна точка за работата ми. Също така има много препратки към игрите – нещо, на което наистина държах. Беше вълнуващо да чуя, че Пол иска да върне някои от старите класически сцени от поредицата, което беше вдъхновяващо.“

За завръщането на Алис в Ракуун сити и Кошера пред Томас и неговият екип стои предизвикателството да пресъздадат емблематичните сетове от оригиналния Заразно зло от 2002 година. Ключовите сцени включват интериора на контролната зала в Кошера и масивен подземен бункер. „Беше много интересно и забавно да направим декорите за нещо мръсно и гадно, а след това да се насочим към чистата и блестяща контролна зала“.

В допълнение снимките на открито в Южна Африка предлагат уникални места и възможности да се обрисува един голям пост-апокалиптичен свят. „Разполагахме с някои масивни екстериорни сета, включително сградата Понте в Йоханесбург, която е забележително произведение на архитектурата.“ Създателите на филма намират голямо пространство в изоставената циментова фабрика „Филипи“, разположена в Нианга Тауншип Кейптаун, гъсто населен район, който изисква бдителност от страна на създателите на филма.

„Нашата работа бе да сме сигурни, че можем да съберем всички тези места заедно и да се получи това, което си представяхме. Искахме публиката да ни вярва, когато я поведем на това пътуване. Да бъде достоверно, че тези места са буквално в съседство едно от друго, а на практика са на хиляди километри разстояние. Това е радостта от работата по този филм".

Томас подчертава колко са важно за него оценката и мнението на феновете при създаването на този свят. „Мисля, че най-голямото предизвикателство за мен в този филм бе да остана верен на феновете и на видео играта. Работил съм по проекти като този в миналото, и знам какво е чувството, когато получите писмо от фенове с думите: „Свършили сте страхотна работа, нещата са ни познати от играта или от поредицата”. Така, че да бъдем верен на играта, знаейки, че феновете ще забележат различни неща във филма, без съмнениее  най-голямото предизвикателство, за да сме сигурни, че всичко е както трябва“.

И естествено нямаше да е истински филм от поредицата Заразно зло, ако нямаше огромни орди от зомбита и други немъртви същества. Франчайзът е известен с образите на най-истински изглеждащи и ужасяващи създания, правени някога.Шефът на екипа по специалните ефекти, Клинтън Ейдън-Смит отново вдигна летвата със своите „произведения на изкуството“. Той създава над 1500 зомбита за продукцията. Като дългогодишен фен на видеоиграта, за Ейдън-Смит филмът е повод за повече лична гордост в работата си. „Израснал съм със игрите Заразно зло и заедно сме прекарали много безсънни нощи. Бях особено заинтригуван от зомбитата. Това е е една чудесна възможност за всички, които са израснали с игрите, да преживеят отново емоции от детството“.

За финалния Заразно зло режисьорът Пол Андерсън има нова визия за начина, по който тези нови зомбита ще изглеждат. Ейдън-Смит обяснява: „Пол искаше специфичен тип зомбита, които са били мъртви от известно време. „Те трябваше да изглеждат вехти. Освен, че са покрити с пепел и прах, ние се опитахме да създадем и нещо малко по-различно“. В допълнение към оригиналните зомбита, имаме нов вид кръвожадни мутанти – най-новото същество от които е "J'avo" зомби - вдъхновено от последната видеоигра Заразно зло. Ейдън-Смит описва процеса на правене на това странно създание, „Трябваше да се комбинират различни елементи за създаването на този герой. Костюм, протези за крайниците и зъбни протези, които са доста като цяло, понеже бузата му липсва  и всички тези редове от зъби са открити. Разполагах с чудесна комбинация от работна магия - знаех продуктите много добре и също как да ги манипулирам, за да постигна това което феновете искат.“             

Пол има изключителен усет за стил и много набито око, така че бъдете готови за филм, който не е просто увлекателен, но и изглежда страхотно.“ - казва Болт.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg