Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Кунг-Фу Панда 3

ЗАПЛАХА ОТ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ - Кунг-Фу Панда 3 / информация за филма

Kung Fu Panda 3 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗАПЛАХА ОТ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ

07.3.2016  |   синефиш.бг

Различен вид баща или ментор на Поу е Угуей (озвучен от Рандал Дук Ким), древната  костенурка, които според митологията на филмите е създал кунг-фу като средство, с което беззащитните сами да се защитават. Макар Угуей да е напуснал нашия свят, той е оставил кунг-фу наследството в доверените ръце на Шифу, Поу и Бясната петорка.

Една битка на Угуей преди много години с воин, който го е предал, предизвиква катастрофални събития в днешно време, не само в Долината на мира, но и в цял Китай.

Угуей и воинът Кай са били братя по оръжие, но откриването на чи -  силата и енергията на живота, която може да бъде насочена за добро или за зло - да ги разделя. Кай е съблазнен от силата на чи, която решава да събира за себе си, а Угуей иска да я сподели със света. Когато Кай намира начин да краде чи от другите хора, Угуей го изпраща в изгнание в Царството на духовете за цяла вечност.

Или поне такъв беше планът. В Царството на духовете обаче Кай взима чи от хиляди кунг фу майстори и ги събира като нефритени амулети на колана си. С тази натрупана енергия, той побеждава Угуей, освобождава се от изгнанието и пристига на Земята. Размахвайки нефритени луминесцентни ножове, Кай помита след себе си кунг-фу бойците, като ги побеждава и краде  още повече чи. Ставайки все по-силен с всяка битка, Кай може дори да активира тези амулети и да създаде легион от нефритени зомбита, които плъзват из цял Китай в търсене на учениците на Угуей – Бясната петорка. Един по един Пепелянката, Жерава, Маймуната, Богомолката и дори Шифу са превърнати в светещи в зелено слуги на Кай.

За да предаде максимално достоверно смесица от свръхестествена сила, подлост и хумор в образа на Кай, създателите на филма се обръщат към Джей Кей Симънс, който спечели награда Оскар® за поддържаща мъжка роля през 2014 г. във филма „Камшичен удар." Обединяването на Симънс и Кай е огромен творчески тласък за екипа на КУНГ-ФУ ПАНДА 3. „Имахме представа за злодея Кай, но той беше доста „скован". - казва Бергер. – След като Джей Кей се присъедини към нас, изведнъж в този гигантски, внушителен, свръхестествен и непобедим злодей, се поява лека нотка несигурност, която само Джей Кей може да внесе."
Айбел посочва, че Симънс, също като Кранстън, е комедиен актьор, преди достигането на нови висоти с участието си в „Камшичен удар“. „У Кай искахме да се съчетаят комедия със зло, трябваше ни злодей, който да е страшен, а едновременно с това да е много смешен. Джей Кей е в състояние да внесе този хумор в образа на Кай, без изобщо да се губи заряда от заплахата."

Карлони отбелязва, че Симънс е в центъра на някои от най-забавните моменти във филма. Например, когато Кай се завръща в Света на смъртните, той се натъква на една патица и гъска, които си нямат представа кой е той. „И това не му харесва, ни най-малко, - казва Карлони. – Джей Кей и аниматорите наистина успяха да предадат огорчението, несигурността, ревността и тревогата на Кай."

„Кай очаква всички да се страхуват от него - да треперят в негово присъствие, - добавя Симънс. - Но много хора нямат представа кой е той, така че нещата малко не му се получават."

Ю Нелсън отбелязва, че Кай е „жесток и брутален и доказва, че няма пряк път към кунг-фу величието. Като краде чи от другите, без да я е спечелил, той мами и определено не дава най-доброто от себе си. Това е нещо, което Угуей се опитва да му помогне да разбере."

За създаването на този нов злодей, Ю Нелсън споделя: „Искахме да се насочим към опознаването на повече свръхестествени аспекти на чи, чийто контрол всъщност е по-високото ниво на кунг-фу."

Ефектът на кражбата на чи произтича от „темата за окръжностите“, както я нарича отговорника за визуалните ефекти Марк Едуардс. „Бяхме внесли идеята за кръговете на енергията чи и предишните филми, но сега я издигаме на друго ниво. Взимайки нечие чи, Кай извлича същината на жертвата си, което ние представихме с кръгообразни енергийни взривове, които излизат от победения и влизат в Кай."

Кай се присъединява към семейството на злодеите от поредицата КУНГ-ФУ ПАНДА, където го очакват предишните герои. Снежният леопард Тай Лунг, който си проправи път през планината за да отмъсти на Шифу, и господарят  Шен, паун, с невероятни бойни умения, бързина и всякакъв набор оръжия, включително барутни оръдия.

Ю Нелсън отбелязва, че тримата злодеи споделят един и същ начин на мислене. „Всички негодници в КУНГ-ФУ ПАНДА имат някаква подхранвана с години лична неприязън. Така е в последната част и при Кай. Според него Угуей му е забил нож в гърба, неговият най-близък и доверен приятел го е изпратил в изгнание за вечни времена! Така че е разбираемо защо Кай е толкова разстроен."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg