Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нощ в музея: Тайната на гробницата

Още за филма - Нощ в музея: Тайната на гробницата / информация за филма

Night at the Museum: Secret of the Tomb 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

18.12.2014  |   синефиш.бг
Пригответе се за най-дивия и изпълнен с приключения филм Нощ в музея, в който Лари Дейли (Бен Стилър) пътува по света, обединявайки любими и нови герои и се впуска в епично търсене, за да спаси магията на музея, преди тя да е загубена завинаги.

Представете си да се потопите в най-величествените музеи по света, където чудесата и историята оживяват. Това беше отправната точка за игралните филми Нощ в музея, които завладяха публиката по света и спечелиха над един милиард долара боксофис. Сега третата част събира всички любими герои от целия свят за най-голямото приключение.

Бен Стилър пак облича униформата на пазача в музея Лари Дейли, а Шон Леви отново е начело на продукцията като продуцент и режисьор на цял пантеон от талантливи комици.

Когато експонатите в Природонаучния музей в Ню Йорк, които вече знаем, че оживяват през нощта, започват да се държат странно, наскоро повишения в директор на нощните операции в музея Лари, трябва да разберете какви са причините. Плочката, която по магически начин кара създанията да оживяват, е започнала да се разпада и единственият шанс да бъде реставрирана е в Британския музей. Лари, който в готов на всичко, за да спаси своето „музейно семейство", заедно със сина си Ник и част от музейните експонати заминават от Ню Йорк за Лондон, където трябва да открият тайната на плочката.

Нощ в музея и Нощ в музея2 се превърнаха в световни хитове, но отне известно време преди Шон Леви и Бен Стилър да са сигурни, че ще има трета Нощ. „Бен и аз търсехме определящ принцип – основателна причина да се направи трета филм, - казва Леви. - Едва когато се появи идеята за риска от гибелта на магическата плочка, почувствахме че най-накрая сме открили основна тема и мотив както за героите, така и за нас, създателите на филма. В новия филм ние не просто сме в нов музей - ние се борим за живота на самата магия".

След като Леви разполага със сюжет, той няма търпение да се завърне към невероятния свят, на който е главен архитект. „Има някакво чудо в думите „ами какво ще стане, ако", което вдъхва живот в тези филми. - казва той. - Новият филм има чувство за хумор и добросърдечност, която са завладяващи. Наясно съм с колко съм привилегерован да съм създател на тези светове и приключения."
Леви работи в тясно сътрудничество със сценаристите Дейвид Гуион и Майкъл Хендълман, за да довършат фините настройки на сценария. Гуион казва: „Шон е невероятно ентусиазиран човек, с изострен усет за това какво работи и какво не. Когато нещо се получава добре, той се смее, скача и изиграва образа." А Хендълман добавя: „Шон е най-удивителният човек, с когото съм работил. Когато е завладян от някое свое хрумване, той просто скача от стола и го споделя. Той е невероятно талантлив генератор на идеи."

Гуион си спомня как Леви е казал на сценаристите: „Ние искаме това да бъде кулминацията на темите от предишните два филма. Да става дума за сбогуването и продължаването напред. Синът на Лари, Ник (Скайлър Гисондо), пораства и и иска своята свобода, а Лари трябва да го пусне. И ние се опитахме да втъчем във филма този лайтмотив.“

Динамиката на отношенията между баща и син също е ключов елемент и за няколко други герои: Aхкмехрах (Рами Малек) и баща му (в ролята Бен Кингсли); Ник развива бащинска връзка с Ланселот (Дан Стивънс); а Теди (Робин Уилямс) се явява до голяма степен бащина фигура за Лари. Дори и новият герой, пещерният човек Лааа, нарича Лари „Дада".

„Много е забавно да се изследват тези взаимоотношения, - казва Гуион. – Кои са техните сериозни, емоционални, затрогващи моменти и кои са трудните, неудобните и забавни?"
Леви нарича връзката между Ник и Лари „резонантна и динамична. Първият Нощ в музея беше едновременно филм за баща и син и зрелищно приключение. Целта на сегашния филм е да се върне към темата, но без да се поставя под съмнение създаването на най-големия спектакъл, който някога сме правили. Този филм е за това колко трудно е понякога да приемеш промяната и да пуснеш хората, които обичаш. Така че при Лари това се отнася за сина му тийнейджър, който може да отиде колеж или да замине; това се отнася и за музейните създания, които са изложени на риск и може да загубят магията си; и може да се отнесе към професията, която определя Лари Дейли като личност през всичките тези години. Има тематична единство в този филм и това понятие се разиграва на различни места."
Бен Стилър си припомня реакцията, когато прочита сценария за първия Нощ в музея. „Той се обърна към хлапето в мен, - обяснява той. – Веднага възникнаха детските въпроси: „Какво се случва, когато музеят затвори врати през нощта? Какво би станало, ако всичко вътре оживее? Отговорите ще дадат основа на един наистина страхотен филм“. Относно решението да се направи трети филм, той казва: „Хората имат връзка с героите, и когато се появи идеята за възможния край на всичко, че може времето на оживелите музейни същества да е преброено, този неочакван завой на историята наистина ми допадна“.

„Харесва ми тематиката на тези филми. - продължава Стилър. - Те са се превърнали в част от нашата култура. Разказват как хората отиват в музея, за да видят експонатите. Наистина е забавно когато вляза в музей и видя, че имат програма за през нощта. Много възрастни хора ми казват: „Страхотно се забавлявахме с децата си по време на посещение в музея с преспиване." А аз отвръщам: „Страхотно! А нещо оживя ли?"

Това усещане за магия и забавление се пренася и в Нощ в музея: Тайната на гробницата, където на снимачната площадка може да чуеш най-странните неща, като например: „Ламите да се върнат обратно," или „Донесет главата на трицератопса," и дори „Едно от ушите на неандерталеца не е на място!"

Докато първите два филма са заснети в САЩ, то новото приключение включва екип от Обединеното кралство. „Интересно е, че най-накрая продукцията стъпи извън САЩ, - казва Леви. - Тя ни свързва със света навън, като ни позволява да изследваме някои забавни аспекти на културния сблъсък. Има и по-голяма идея, че тайната на спасението е навън. Филмът се нарича Тайната на гробницата, и от една страна се отнася до това как да се поправи магическата плочка? Каква тайна крие гробницата на Ахкменрах, която може да спаси табелата и музея? Другата тайна, разбира се, е че и този музей оживява всяка вечер, и съществата и вълшебството напускат вратите му и нахлуват в света още по-осезаемо.“

Основан в Лондон през 1753 г., Британският музей е първата в света Национален обществена галерия. В днешни дни около шест милиона души го посещават годишно, за да видят колекцията от невероятни артефакти от цял свят, включително Розетския камък и скулптури от Партенона. Продукцията работи в Лондон в продължение на няколко дни, заснемайки екстериора и Вътрешния двор на Британския музей, който е най-големият покрит площад в Европа.



 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg