Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Goosebumps: Страховити истории

ЗА КАСТИНГЪТ НА ФИЛМА - Goosebumps: Страховити истории / информация за филма

Goosebumps 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА КАСТИНГЪТ НА ФИЛМА

16.10.2015  |   синефиш.бг
В главната роля на филма на Р.Л. Стайн е актьорът Джак Блек. Той споделя, че основната цел на работата му е да пресъздаде Стайн като напълно уникален характер. „Прочетох сценария няколко пъти и  почувствах, че персонажа трябва да изглежда и да звучи различно от самия мен. Писателят Р.Л. Стайн не е пичът от Рок училище. - казва Блек. - Необходимо е да бъде герой, какъвто не съм играл преди - дистанциран и уважаван писател. Така че започнах да работя по гласа му, реших да му придам малко орсън-уелски акцент. Да стане изискан. Исках да бъде някой с вкус към най-фините неща."

Естествено героят на Блек няма нищо общо с действителния Р.Л. Стайн, които в реалния живот всъщност е изключително весел и жизнерадостен човек. „Обичам да играя образи, на които трябва да им вляза в главата, зад фасадата, - казва Блек. - Когато героят ми има акцент или е различен от мен, това ме освобождава да правя неща, които обикновено не бих сторил. Често пъти се чувствам се засрамен и смутен, когато казвам определени реплики или трябва да правя неща, ако трябва да ги направя от мое име. Но когато поставя маска, един вътрешен глас ме освобождава от оковите."

Затова и няма значение, че героят му няма нищо общо с действителния Стайн; Героят на Блек е весел, забавен и идеален за филма. „Най-смешните черти на характера му са суетата му и колко се гордее със своя опит и постижения, - казва Блек. – Той намира достатъчно възможности отвисоко да напомня на останалите, особено на Чамп, че е по-добър от останалите. Опитва се да прекъсне романтичната връзка между Зак и Хана, и си мисли, че Чамп откровено е малоумен, но с течение на филма те стават най-добри приятели".

„За трети път работя с Джак, затова сме свикнали един с друг, - казва Летърман. - Беше много готино да видя как се потапя в образа, защото знам, че той е класически актьор и има невероятен талант, но останалите хора винаги си мислят за него като комика Джак Блек. Така че за него бе много хубаво да играе и двете страни. Това беше невероятно полезно и за филма, защото Джак умее да дава темпо на действието. Хората да знаят, че филмът е подходящ за децата, но в същото време заради Джак… е, да, би могло на моменти да бъде малко крайно."
Към Джак Блек се присъединява трио млади изгряващи актьори: Дилан Минет като Зак, Одея Ръш като Хана и Райън Лий като Чамп. Във филма четиримата обединяват усилия да заловят повторно злите същества, затова е наложително не само актьорите да се справят с ролите си, но и да споделят обща химия на екрана. За да получи търсения резултат, Летърман се среща с актьорите по отделно, след което прави прослушване един с друг. А като окончателно потвърждение събира всички заедно с Джак Блек, за да се увери, че динамиката помежду им работи.
Разбира се, много помага и фактът, че Минет е фен на поредицата Goosebumps, и през годините по негови сметки е изчел над шестдесет книги. „Познавах всички  – омразното Снежно чудовище от Пасадена, Върколака от блатото, Нощта на оживялата кукла... Любимата ми книга е Goosebumps: Кажи "Зе-е-ле-е" и... умри!, но и Goosebumps: Призрачното училище също е доста страховита."
Минет напълно подкрепя избора на създателите на филма куклата Слапи да бъде най-големият злодей във филма. „Кой не би се е уплашил от проклета говореща кукла на вентрилоквист? - пита той. – Да видя как Слапи оживява пред мен бе нереално. Авъри - кукловодът на Слапи, който променя изражението на лицето му - го прави да се усеща като истински човек. Точно така си представях Слапи, докато четях книгите."
Минет казва, че подобно на много от Goosebumps книгите, и във филма основите на образа на Зак са поставени върху ежедневните проблеми на обикновено хлапе, преди да се появят съществата. „Зак току-що се премества от Ню Йорк в в Медисън, щата Делауеър. Той не иска да напусне големия град и приятелите си - той е свикнал с градския живот и сега семейството му се настанява  в градче, където смята, че едва ли че някой живее изобщо.“ - обяснява той. Въпреки отношенията му с Хана и Чамп, това е криза, която ще трябва да преодолее, както и да се пребори с десетките чудовища, които атакуват Медисън.

Образът на Хана е изигран от Одея Ръш. Актрисата е родена в САЩ и е израснала в Израел. „Хана е дъщерята на Стайн, - казва Ръш. - Баща й е доста покровителствен. Тя цял живот се мести от едно място на друго и наистина няма много приятели. Стайн непрестанно я предпазва от външния свят. Когато Зак се настанява в съседната къща, тя не е свикнала да общува с деца на нейната възраст, затова е обзета от вълнение и ентусиазъм, че има връстник, с когото да се говори. Макар че първоначално е предпазлива и го тества, защото не е свикнала с него."
Ръш казва, че освен снимките, самото присъствие на снимачната площадка на Goosebumps: Страховити истории е интересно преживяване. „Беше много забавно на обяд, когато сядахме да ядем с разни Ледени хора, Момичето с призрачната маска, които се редят на опашка, за да си поръчат храна. Или изчакваш си реда при гримьора и покрай теб седят Клоуна и някакъв човек, покрит с кръв. Беше доста лудо."

Райън Лий, известен с ролята си в телевизионния сериал Съпруга-трофей и участията му е Супер 8 и Така е на 40, е в ролята на Чамп, новият приятел на Зак в града с плашлив характер, който не само настръхва, когато съществата оживяват. (Но както се досещате от името му, зад страхливата му фасада се крие сърце на шампион). „Той е отговорник за екипировката на футболния отбор, - обяснява Лий. – Доста е схванат и тромав ... чувстваш се зле само като го гледаш. Но на края, когато премине през хаоса от чудовищата и всичко останало, той намира себе си."

„Чамп е комичното разтоварване във филма и е страхотен образ, - продължава Лий. - Има една сцена, която би могла да бъде много плашеща - ние се промъкваме в къщата на Стайн, очевидно не би трябвало да бъдем там, и докато вървим внимателно по този зловещ коридор, аз прошепвам на Зак „Хей, мислиш ли, че Стайн би имал нещо против, ако му ползвам банята?“ Такива моменти те изваждат от напрежението и те разсмиват, което е готино."

Номинираната за Оскар® актриса Ейми Райън е в ролята на Гейл, майката на Зак. „Гейл наскоро е загубила съпруга си, и най-вече затова напуска Ню Йорк в търсене на ново начало. Тя се премества със сина си Зак в идилично градче, където всичко изглежда мирно и тихо, - обяснява Райън. - Тя и Зак притежават добро чувство за хумор и често се шегуват един с друг. Гейл е забавна майка, а пък Зак е типичен тийнейджър, който не иска в училище да го виждат с майка му, въпреки че тя работи там. На в първия й работен ден нещата се побъркват и тя получава най-голямата изненада на живота си. Оказва се, че идиличното градче е всичко друго, но тихо и спокойно."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg