Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Goosebumps: Страховити истории

ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ЧУДОВИЩАТА - Goosebumps: Страховити истории / информация за филма

Goosebumps 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ЧУДОВИЩАТА

16.10.2015  |   синефиш.бг
Главни герои в Goosebumps: Страховити истории са не само жителите на Медисън, щата Делауеър, но също така и от съществата от въображението на Р.Л. Стайн.

Докато режисьорът Роб Летърман планира как да оживеят тези чудовища пред камерата, за него е важно да се съчетаят в едно живата игра  и компютърната анимация.

Някои ще се снимат на терен с камерата; други ще бъдат добавени по-късно с помощта на компютър; а трети ще са комбинация от двете.„Знаехме, че ще бъде невероятно да създадем колкото е възможно повече твари за пред камерата, - казва Летърман. - Не исках чудовища, които изглеждат като нарисувани. Децата са много по-умни отколкото ги смятаме и заслужават само най-доброто. Чрез реалната изработка на същества, не само кадрите изглеждат страхотно, но и изпълнението на актьорите е много по-достоверно, когато играят с реално съществуващи партньори на място."

Летърман и преди си е сътрудничил с художника на създания Карлос Хуанте, ветеран илюстратор и дизайнер, който е работил във филми като Мъже в черно, Хелбой, Война на световете, Хрониките на Спайдъруик и Алиса в страната на чудесата. На по-късен етап от продукцията, създанията бяха дооформени с помощта на отговорника на отдела за грим Фиона Къш, главния художник за грима и ефектите Стивън Проути, отговорника за прическите Адрута Лий, и дизайнера на костюми Джудиана Маковски.

„Това беше работа мечта, - казва Проути. – Няма много места, където да ви поканят да дойдете, за да направите армия от чудовища. Сценарият беше толкова умен и забавен, че дори за миг не се замислих дали да приема."
„Взехме концептуалните скици и ги превърнахме в триизмерни скулптури, - разказва Хус. – Проведохме серия тестове за грима, някои бяха твърде страшни, други пък  - не достатъчно. Трябваше да се намери златната среда."

Екипът създава осем таласъма, които се появяват в сцената на гробището във финалната кулминационна атака на чудовищата. Изработените от латекс с телесен цвят протези са поставяни парче по парче на лицата на осемте актьора, за да им придаде визия на зомби. Всяка една от маските е направена от медицински силикон за един ден и тези лицеви протези се слагат всеки ден на всеки таласъм. Страховитите им дълги пръсти също са ръчно изработени и могат да се използват до 3 пъти. В работилницата са отлети 1500 отделни пръста и всеки от тях е ръчно рисуван и лакиран. Актьорите са добре запознати с движенията на зомбитата, тъй като много от тях преди това са участвали в телевизионния сериал Живите мъртви. За да стане готов за снимките, всеки от тях прекарва средно по три часа и половина за грим, протези, прически и  костюми, които също са шити индивидуално за всеки таласъм.

Одея  Ръш казва: „Когато снимахме при гробището и таласъмите оживяха, ги почувствах толкова истински, че ми се искаше да избягам. Не можех да повярвам на очите си.“

Друг реален участник на снимачната площадка е Жената змия, която се отличава с люспестото си лице, дългата руса сплетена коса и съблазнителна, прилепнала бляскава рокля. Трансформацията на актрисата отнема по три часа на ден, най-вече заради множеството детайли. А за изработката на перуката й трима души са работили в продължение на 90 часа, за да завършат.

Не е изненадващо, че дизайнерският екип фокусира вниманието си върху детайли като очите и косата. Например Египетската жрица носи тюркоазени сини непрозрачни контактни лещи, а под веждите й е написано с йероглифи Goosebumps. Леприконът Кронби има червени контактни лещи, а злият Клоун е с жълт. Лудата електрическа прическа на доктор Шок е направена да стои изправена с помощта на прах за пране.
Ironhead Studio в Лос Анджелис проектира костюма и маската на Мумията за филма. Натрапчивите зъби, хлътналите очите и остарялата му украса на брадата от злато и изумруди ужасяват всички, които се изправят на пътя му.

На снимачната площадка може да се срещнат група бледи вампири, Вещица, чиято коса е спечена с кал; г-жа Дуум с нейната блестяща кристална топка и остра брадичка; Палачът; Пирата, чийто крак в действителност ампутиран; две плашила; момичето с призрачната маска и други.

Най-страховитото създание? Интересно е, че отговорът на Дилън Минет, Одея Ръш и Райън Лий е един и същ - Клоунът. Актьорът никога не е излизал от образ на снимачната площадка и за тях това е било повече от ужасяващо.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg