Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Крал Артур: Легенда за меча

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Крал Артур: Легенда за меча / информация за филма

King Arthur: Legend of the Sword 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

02.5.2017  |   синефиш.бг
Всички знаят легендата за Артур... или поне така си мислят. В КРАЛ АРТУР: ЛЕГЕНДА ЗА МЕЧА режисьорът Гай Ричи разказва историята по доста различен, модерен начин. В нача-лото на филма Артур все още не е крал, а хулиган и крадец, който ще бъде принуден да открие истинската си съдба, докато се бори срещу монархията, която самият той трябва да управлява.

„За мен най-добрите разкази повеждат главния герой на пътуване, което надхвърля ограни-ченията, и му позволява да надскочи първичната си природа, за да се превърне в истински достоен човек. - казва Ричи, който е режисьор, продуцент и сценарист. - В нашата версия на легендата, животът на Артур е незначителен в началото: хлапак от бордеите, който скита по улиците със своите авери и с юмруци се противопоставя на закона. Но в последствие действията на другите - някои с добри, някои с не толкова добри намерения - го принуждават да разшири представата си кой би могъл да бъде.“

Чарли Хънам, който е в главната роля, казва: „Гай е взел класическия герой и е пресъздал историята за произхода му по нов, достъпен за новото поколение, начин. Нашият Артур е израснал като груб биткаджия в един малък свят. Той категорично не е благородна душа, която търси справедлива кауза.“

Но каузата го търси. И щом Артур докосва Екскалибур, това удивително парче желязо, здраво закрепено в гранит, животът му ще се промени завинаги ... независимо дали му харесва или не.

Лайнъл Уиграм заявява: „Има много различни версии на историята за крал Артур, в които той е бил келтски воин или римски центурион. Митът е адаптиран многократно, отговаряйки на изискванията на различни периоди от време. Предвид тази богата традиция на интерпре-тация, почувствахме, че стига да запазим основните тематични елементи, ние имаме свобо-дата да покажем своя гледна точка, да се забавляваме с детайлите по начин, който се надяваме да достигнем до днешната публика."

Сред основните разлики от досегашните филми за Артур е фактът, че най-известният магьосник от тази ера, Мерлин, се появява за кратко. Продуцентът Торън Тунъл обяснява как героят оказва влияние  на историята, въпреки липсата му: „Мерлин винаги е внасял вълшебния елемент в легендата за Артур, но искахме да представим по-широка концепция за магия, по непоказван досега начин. Запитахме се по какъв начин магьосниците си взаи-модействат с простосмъртните и дали всяко тяхно действие има две страни. В края на краищата действието се развива в средновековието през обектива на Гай Ричи, така че може да очаквате доста изненади, а това винаги е вълнуващо.“

Сред любителите на историята в по-тъмните й аспекти е Вортигерн, чичото на Артур и уп-равляващ крал, който е готов да запази трона на всяка цена. За образа на злодея Ричи се обръща към звездата от Шерлок Холмс - Джуд Лоу.

За продуцентът Стив Кларк-Хол, който е работил с Ричи в последните пет филма, едно от най-интересните неща е подходът на режисьора към персонажа. „Гай е много последователен, той иска да е сигурен, че героите във филма притежават притегателна сила, независимо дали са добри момчета или злодеи. Затова е толкова важно за него  публиката да може да се свърже с Вортигерн и да разбере отношението му към Артур, Защото това е наистина основната динамика на всички епични действия, желанието да победиш другия; това определя тяхната съдба и на всички останали. И прави историята толкова привлекателна.“

По ирония на съдбата, Вортигерн нямаше да попадне в тази ситуация, ако неговото его и непоколебима амбиция не го бяха накарали да потърси „родения крал“. Тогава племенникът му нямаше да научи кой е в действителност, защото никога не е имал сила или желание да бъде крал. Както Артур сам заявява на чичо си: „Аз съм тук, защото ТИ ме създаде“.

„Това е Артур, който не се стреми към величие - съдбата го предизвиква, - казва Ричи. - И той й се съпротивлява на почти всяка крачка от пътя. Докато Екскалибур не разкрие истинското му призвание“.







 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg