Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хитмен: Агент 47

ТВОЯТ НОМЕР НАРАСТВА - Хитмен: Агент 47 / информация за филма

Hitman: Agent 47 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ТВОЯТ НОМЕР НАРАСТВА

18.8.2015  |   синефиш.бг
ХИТМЕН:АГЕНТ 47 е елитен боец, генетично програмиран да бъде перфектна машина за убиване, и е познат единствено по последните две цифри от баркода, татуиран на врата му. Той е апогея на десетилетия научни изследвания (и четиридесет и шест предишни агенти клонинги), надарен е с несравнима сила, бързина, издръжливост и интелигентност. Последната му мишена е мега-корпорация, която планира да отключи тайната на миналото на Агент 47, за да създаде армия от убийци, чиито способности ще надминат дори неговите. Когато се съюзява с млада жена, която вероятно е ключът към тайната да победят могъщите им тайни врагове, 47 се изправя пред зашеметяващи разкрития за собствения си произход и се впуска в епична битка със смъртоносен противник.

Във филмът участват Рупърт Френд (Вътрешна сигурност) в главната роля; Хана Уеър (Шеф) като Катя, която издирва човека, криещ информация за нейното минало; Закари Куинто (Стар Трек) като Джон Смит, притежаващ невъобразима сила и криещ ключови тайни; Киърън Хайндс (Игра на тронове) като учен, чийто гениални, променящи света изследвания се ценят високо от могъщите групировки; Томас Кречман (Отмъстителите: Ерата на Ултрон) като Ле Клер, мозъкът на коварния глобален заговор, който заплашва съществуването на 47 и Катя; и популярната азиатски звезда Ейнджелабейби като Диана, свръзката на 47, която му предоставя информация, цели и клиенти.

Режисьор на ХИТМЕН:АГЕНТ 47 е дебютантът в киното Александър Бах, а сценарият е на Скип Уудс (A Отборът) и Майкъл Финч (Хищници) по идея на Уудс. Продуценти са Чарлз Гордън (Поле на мечтите), Ейдриън Аскарих (Hitman), Алекс Янг (Неудържим) и Скип Уудс.

ХИТМЕН:АГЕНТ 47 обединява иконичен антигерой, неподозирано силна героиня и привидно непобедим злодей в една вълнуваща история, обхващаща целия свят. Главният герой има въздействие и значение върху безброй фенове на компютърните игри, които проследяват подвизите му в различни медии. Мащабът на потенциалната публика не остава незабелязана от продуцента Ейдриън Аскарих, чиято е първоначалната идеята за обединяването на Агент 47 и видео играта Hitman на големия екран. „С този изцяло нов филм ние останахме верни на образа и неговия свят, като същевременно го разширихме по един много реален и обоснован начин.“ - обяснява той.

„Този филм е истински рестарт, - добавя продуцента Алекс Янг. - Искахме чисто начало и нов поглед върху тази толкова популярна фигура."

За това се намесва Агент 47, които в този филм проявява някои неочаквани нюанси на характера, като надскачат образа си на елитен убиец. Разбира се, той остава яростна независима фигура, която се движи в сенките и разполага с невероятни инструменти и оръжия. Но определящото качеството на 47 не са бойните умения, а неговата човечност.
Филмът повдига въпроса: „Възможно ли е да бъдат премахнати емоциите, като любов и страх, които ни правят човек?" - отбелязва режисьора Александър Бах.

Рупърт Френд добавя, че именно тези качества правят 47 толкова завладяващ за него. „Винаги съм се интересувал от това, което не се показва от персонажа на екрана. - отбелязва той. - Така че, ако става дума за убиец като 47, каква е неговата човешка страна? Търсехме някой, който е на повърхността да изглежда перфектна машина за убиване, а в дълбочина да се изследват другите му черти. Това е което, най-много ме заинтригува в продукцията.“
"Разбира се, на пръв поглед 47 изглежда неразрушим, истинска машина за убиване. – продължава Френд. - Но реално той е личност, която кърви и изпитва чувства. Той е просто много, много добър в това да се прикрива."

Френд със сигурност е запознат с придаването на неочаквана дълбочина на герои, които си мислим, че познаваме. Той е познат с ролята си на оперативния агент от ЦР Питър Куин от успешния сериал Вътрешна сигурност, където също демонстрира очарователни елементи на уязвимост.

„Рупърт има студен поглед и пронизващи очи, а в същото време зад тях прозира още нещо". - казва Бах.

„Рупърт е истински Агент 47, - добавя Алекс Янг. - Той наистина вдъхва живот на героя, излъчва интелигентност, находчивост и способност да се справи с невероятни заплахи, така както само 47 може."

Продуцентът Чарлз Гордън оприличава работата на Френд във филма на друг млад актьор във филм събитие, който Гордън е продуцирал преди много години. „В Умирай трудно това беше изпълнението на Брус Уилис и неговият герой Джон МакКлейн. Той успя по неповторим начин да добави дълбочина на образа и на неговата лична история, - обяснява той. - Ние винаги сме си представяли Агент 47 като нещо повече от хладнокръвен убиец. Искахме да разработим и да очовечим историята, и Рупърт, както и Хана Уеър и Закари Куинто бяха важни елементи, без чието участие това нямаше да се случи."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg