Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хитмен: Агент 47

ЕКШЪН! - Хитмен: Агент 47 / информация за филма

Hitman: Agent 47 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЕКШЪН!

18.8.2015  |   синефиш.бг
За да се постигне максимален ефект на бойните сцени и каскадите, продукцията наема отговорниците за екшън сцените Чад Стахелски и Дейвид М. Лейч, координатора на каскадите Джонатан Еузебио и координатора на боевете Джон Валера – всички те са от 87-11 Action Design, една от най-първокласните каскадьорски компании във филмовата промишленост. 87-11 са работили по каскадите в Джурасик свят, Игрите на глада: Възпламеняване и Джон Уик, на който Стахелски е и режисьор, а Лейч - продуцент.

Сред феновете на компанията е Рупърт Френд, който отбелязва: „87-11 не просто създаде случайни бойни стилове. Всеки герой във филма си има отличителен стил."

Еузебио, Валера и координатора на каскадите Крис О'Хара създават Джон Смит като кавгаджия с силен нокаутиращ юмручен стил. Той до голяма степен е всепомитащ битакджия, докато 47 е далеч по-тактически и прецизен боец.

Тяхната финална конфронтация е сблъсък на различните им бойни стилове и силни страни. „Тя представлява престрелка от много близко разстояние, каквато не сте виждали досега на екран, - казва Валера. – Опитвахме се да направим нещо подобно от няколко години. Това ръкопашна битка с контрастни стилове. Смит е по-силен, но 47 се опитва да го надхитри."

„Смит залага на чисто груба сила, - добавя Еузебио. - Неговата техника се основава на традиционното японско карате, както и някои кикбокс техники, със силни, големи и широки удари. При 47 е обратното – неговите движения са по-линейни и ефикасни. Затова обучихме Рупърт стилове за самозащита без оръжие - малайзийски силат и филипинско кали.“

Противоположните бойни стилове на героите благоприятства техния сблъсък. „Великите битки са резултат от контрастиращите стилове.“ - отбелязва Алекс Янг, позовавайки се на примери от истинския живот като мача между Мохамед Али и Джо Фрейзър.

Френд и Куинто нямат търпение да започнат подготовката си за бойните сцени, но поради разминаване на графиците им трябва да тренират отделно до първия им екранен сблъсък в масовата бойна сцена в берлинската метростанция Александерплац.

О'Хара споделя, че Френд надминава режима, който екипа от координатори и каскадьори са подготвили за героя му: „Рупърт пристигна и каза: „Хайде да отидем до предела [на каскадите] на това, на което съм способен." Обикновено всяка тренировка е около два часа, понеже не искаме актьорите да се преуморят и да им дойде твърде много информация. Но Рупърт беше в залата по пет часа, а показа истински афинитет към каскадите."

Еузебио добавя: „Когато Рупърт грабва оръжие, изглежда сякаш цял живот се е занимавал с това. И не говоря само за характерния пистолет на 47. Искахме Рупърт да може да превърне в смъртоносно оръжие всичко, което може да намери - счупена бутилка, чиния, химикалка или лампа."

Френд заявява: „Прекарах седмица с фантастичен екип от оръжейници, които ме обучиха до такава степен, че можех да си сложа торба на главата, да разглобя пистолета и след това отново да го сглобя. И то за нула време.“

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg