Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

The Walk: Живот на ръба

ЗА ПОДДЪРЖАЩИТЕ АКТЬОРИ - The Walk: Живот на ръба / информация за филма

The Walk 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПОДДЪРЖАЩИТЕ АКТЬОРИ

30.9.2015  |   синефиш.бг
Освен Джоузеф Гордън-Левит в The Walk: Живот на ръба участват както изключително успешни, така и по-непознати на широката аудитория талантливи актьори, които да пресъздадат на голям екран невероятната и рискована лудория, която Пети иска да осъществи.

Начело на кастинга е носителят на Оскар® Бен Кингсли, който е в ролята на Папа Руди, човекът и ментор, който учи Пети да ходи по въже. „Оманковски са забележителна трупа, - казва Кингсли. - Те са семейство - баща и майка. Съпругата Оманковски е невероятно красива акробатка на трапец, с таланти и в други области, а синовете му са въжеиграчи."

„Той управлява трупата си като с желязна ръка, - казва Земекис за Папа Руди. - Сър Бен пресъздава това усещане във филма. Той е природна стихия, когато става въпрос за изпълнение и актьорска игра, умее да улови истинска същност на персонажа и да извлича удоволствие от ролята. Папа Руди е странен човек – мислим, че е от Чехия, но живее в Париж и говори много различни езици. Той е невероятен образ, и сър Бен успя да неповторим начин да се превъплъти в него."

Кингсли отбелязва, че Папа Руди е очарователен герой, защото не е единствено изключителен изпълнител. „Важното е да се знае и да се разбере, че всеки човек, който е изключително опитен в дадена област или занаят, често пъти е мъдра, необикновена личност, - казва той. - Познавам страхотни актьори, артисти, музиканти, художници, шахматисти, режисьори, шофьори – запознаваш се с тези хора, които са изключително добри в работата си, но винаги има и още нещо. Не може да има гений в изолация - това е скритият контекст на това, което аз наричам интелигентност".

Канадската актриса Шарлот Ле Бон е в ролята на Ани, приятелката на Филип. „Тя е неговата първа съучастничка, - обяснява актрисата. – Пети споделя за първи път мечтата си с нея. Тя се влюбва в мечата му, а също и във Филип. Много е важна за него, защото е неговата опора в живота. Има нужда от нея, когато се чувства по-уязвим. Не може да се покаже слаб пред приятелите си, но може да го покаже пред нея."

Естествено, Ле Бон е развълнувана от възможността да работи с Робърт Земекис. „Работата с Робърт Земекис е най-комфортното ми актьорско изживяване, които някога съм имала, - казва Ле Бон. – Аз идвам от Франция, където френските режисьори винаги търсят себе си, те никога не сте сигурни какво точно правят. Земекис знае точно какво иска и какво точно героят трябва да направи в тази последователност. Това е толкова успокояващо. Той има целият филм в главата си - може да се каже, че е работил върху него в продължение на години. Всички ние бяхме в изключително добри ръце и той можеше да ни помоли да направим всичко."

„Шарлот е работила за телевизията и от много години снима филми във Франция, - казва Земекис. - Тя е прекрасна актриса, която пасна идеално на ролята. Също така ни бе изключително полезна, за да сме сигурни, че нашият френски е перфектен - в края на краищата, това е родният й език. Тя е красива, талантлива, и камерата я обича. Невероятна е".

Джеймс Бадж Дейл е в ролята на Жан-Пиер, продавачът, който е основна брънка в екипа, който ще осъществи ударът. „Работихме съвместно с Джеймс Бадж Дейл в Полет – там играеше болен от рак в много сюрреалистична сцена. Участва само в нея, но бе изключителен." - казва Старки.

„Начинът, по който си представяхме образа му бе на бързо говорещ нюйоркчанин, - казва Дейл. – Когато се запознава екипа на Филип, става ясно, че може да им бъде от помощ. В този момент те търсят хора, които да им осигурят достъп до сградата, за да осъществят замисленото."

В поддържащите роли се включват Клеман Сибони като Жан-Люис и Сезар Домбой като Жан-Франсоа (наричан още Джеф), двама съучастници от екипа, които идват от Франция, за да помогнат на Пети да изпълни лудорията.

„Жан-Луи е близък приятел на Филип от пет-шест години, - казва Сибони. – Затова той е единственият, който може да говори с Филип по този начин. Филип има голямо его, малко е луд, има вроден авторитаризъм; Жан-Луи не е толкова луд. Той е много отговорен и мисли. Опитва се да върне Филип обратно на земята, но и е инженер на удара и иска да помогне той да се случи".

Домбой казва, че когато Жан-Луи отстоява мнението си, Джеф е по-отстъпчив. „Боб ми каза, че това, което е важно за характера на Джеф беше, че той наистина е невинен, не е циничен и никога не изпитва скептицизъм дали ударът е възможен, - казва Домбой. - Жан-Луи винаги задава въпроса: Това как ще се направи?, а Джеф просто си мисли, че това ще стане. Това е 1974 г. - той не го прави за пари, а просто защото е отворен, свободен дух, хипи, който иска да изгради нещо голямо и поетично".

От тази страна на океана, Пети намира последните тримата членове на екипа: Бен Шуорц е Алберт, Бенедикт Самюел – Дейвид, а Стив Валънтайн е в ролята на Бари Грийнхаус.

Дейвид и Албърт са представени заедно, и Самюел казва, че им няма доверие - но Пети и групата му няма към кого друг да се обърнат. „Те са представени по такъв начин, че смяташ, че може би да не е най-добрата идея да станат членове на екип, който ще се опита да проникне незаконно в Кулите на Световния търговски център."

„Снимките на този филм бяха интересно преживяване, защото Джо, Джейми Бадж и аз бяхме единствените американци в нея. Всички останали са от Франция, Англия или Канада, - отбелязва Щуорц. – Досега не бях стъпвал на подобна снимачната площадка, където да има толкова малко американци. Открих, че много вълнуващо и изпълнено с невероятна енергия."

„Бари е страхотен персонаж, - казва Валънтайн. – С тези мустаци и брада, той е човек от собствен часови пояс, дори в далечната 1970. Той е силен индивидуалист, един анархист в костюм."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg