Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Войната за планетата на маймуните

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Войната за планетата на маймуните / информация за филма

War for the Planet of the Apes 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

26.6.2017  |   синефиш.бг
Във „Войната за планетата на маймуните“, третата и кулминационна глава от обичаната от критика и публика трилогия, режисьорът Мат Рийвс и многозвездният му актьорски състав изправят бързо развиващите се човекоподобни маймуни срещу свят, кипящ от разделения и ярост, в който битката между маймуна и човек бързо се превръща в борба за оцеляването на единия вид. В това величествено кинопътешествие, зрителите ще станат свидетели на заветния момент, определящ веднъж завинаги съдбата на човешката цивилизация. Публиката ще бъде запленена от емоционалното пътешествие на Цезар, водачът на маймуните, който трябва да отведе все още крехкото общество към нов дом, независимо, че душата му ще бъде разкъсвана между вярата в семейство и чест и изгарящото желание да търси разплата. 

В своята същност това е история за финалната военна и емоционална битка, която ще реши съдбата на света. С краха на мира между видовете и в момента, когато ренегатите на властния Полковник предприемат последната човешка атака, Цезар ще бъде покосен от невъобразима трагедия, която ще отключи тъмна страна в неговата психика. Сега той ще трябва да се пребори с импулса си да бъде безпощаден и с нарастващите съмнения относно собствената си способност да вдъхнови маймуните да извоюват свободата си. Но единствената възможност за маймуните да оцелеят в настоящата битка е ако Цезар е техният водач. Във времена, когато емпатията и съчувствието са изчезнали от света и от сърцето му, Цезар ще трябва да намери куража, усещането за приятелство и умението да поведе събратята си към бъдеще изпълнено с надежда.

Напрегнати екшън сцени, велики идеи и заплетен сюжет се сливат във „Войната за планетата на маймуните“, който ще предаде нови нюанси на филмовата легенда, изследвайки основополагащите ценности на една цивилизация. Историята оживява на екран благодарение на най-сложното и силно досега изпълнение на Анди Съркис в ролята на величествения Цезар, както и на новаторските визуални ефекти на Weta Digital. В лентата се завръщат и Карин Коновал, в ролата на Морис, доверения съветник на Цезар, Тери Нотари, като Рокет – дясната ръка на Цезар, както и Джуди Гриър - съпругата на Цезар Корнелия, и Тоби Кебел, в образа на Коба.

Сред незабравимите нови герои са двукратно номинирания за „Оскар“ Уди Харелсън в ролята на Полковника, безскрупулният човешки войник, който вярва, че само една апокалиптична война ще спаси последните останки от човечеството; Стив Зан в ролята на Лошата маймуна, самотно шимпанзе, което ще внесе любов и хумор в най-тежкия момент за маймуните; Амия Милър в ролята на Нова, човешкото дете, което се превръща в неочакваната връзка между маймуните и хората; Алекс Паунович в ролята на Уинтър, очарователната, но и неспокойна бяла горила; Майкъл Адамтуайт в ролята на Лука, горилата лейтенант на Цезар, която се привързва към Нова; и Тай Олсън в ролята на Рекс, горилата изменник на Полковника, която му служи като магаре. Представяйки повече маймуни отпреди, включително дузина ключови герои, във филма ще станем свидетели за пръв път на технологията „performance capture“, използвана насред каменисти замръзнали планини и заснежена околна среда – всичко великолепно заснето на 65 мм под майсторското око на оператора Майкъл Сересин и озвучено от енергичната музика на отличения с „Оскар“ Майкъл Джиачино. 

Рийвс, който се завръща в поредицата след „Зората на планетата на маймуните“, е напълно наясно с огромните амбиции, които третият филм си поставя, а именно да проследи  историята на маймуните - по-изправени и по-способни, но и в същото време все повече преследвани от призраци и от въпросите, които си задават. Това е история не само като военен спектакъл, но и от психологична гледна точка, наблюдавайки как Цезар се опитва да запази собствените си най-човешки инстинкти.

Повече от всякога Рийвс е наясно, че пътят на маймуните е отражение на митовете за първообраза на човечеството. „С началото на историята, мирът с хората вече не съществува, което изправя Цезар пред един дълбоко емоционален и универсален конфликт“, споделя Рийвс. „Цезар винаги е бил уникален с това, че е частица маймуна, частица човек, но нито едно от тях изцяло. Надеждата му беше, че ще успее да създаде мост между двете общества, но сега е ясно, че това е невъзможно. Вълнуващото е, че изследвайки вътрешните дилеми на Цезар, имаме възможност да погледнем към конфликт, който ни е дълбоко познат, а именно битката между нашата интелигентност, съпричастност и инстинкти, и как тя формира дефиницията ни за човечество. Въпреки че в същността си това е едно мрачно пътуване, то е и история с много душевност“. 

Продуцентът Питър Чернин, който има много важна роля за запазването на духа на трилогията, споделя: „От самото начало винаги сме разглеждали поредицата като история в три части, започваща с раждането на Цезар, преминаването му от наивен главатар на маймуните до умен и състрадателен лидер, който сега ще бъде подложен на тест, ще израсне и ще се превърне в още по-героична фигура. В свят, в който интелигентни маймуни вече се раждат, няма как това да не доведе до решителна битка с хората. Достигаме до забележителна част от историята. Това е апотеозът на житейския път на Цезар, и виждайки го как се бори, ние виждаме душата му. Винаги сме целяли с поредицата да покажем нещата от живота, които ни инспирират и ни карат да се замислим какво е да си човек“.

Дилан Кларк, продуцент на лентата заедно с Рик Джафа и Аманда Силвър, обобщава: „Войната е малко филм по пътя, малко военна история, малко уестърн и епично приключение, но в сърцето си е емоционално изследване на един предводител, който обичаме. Ставаме свидетел на битката на Цезар с жестоки демони, но и на откриването му на нови лъчи светлина. Може би това е най-мрачната, но и изпълнена с най-много надежда част от историята на маймуните“.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg