Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Най-великият шоумен

ЧАРИТИ И ШВЕДСКИЯТ СЛАВЕЙ: МИШЕЛ УИЛЯМС И РЕБЕКА ФЪРГЮСЪН - Най-великият шоумен / информация за филма

The Greatest Showman on Earth 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЧАРИТИ И ШВЕДСКИЯТ СЛАВЕЙ: МИШЕЛ УИЛЯМС И РЕБЕКА ФЪРГЮСЪН

20.12.2017  |   синефиш.бг
    От първата им среща до смъртта му, Чарити Халет Барнъм ще бъде изворът на силата и любовта на Ф.Т. Барнъм. Той се запознава с шивачката от богато семейство, докато е беден и неизвестен тийнейджър, но решава да я ухажва независимо от явната разлика в класите. Барнъм спечелва любовта й и в последствие им се раждат четири дъщери. „Като дете, Ф.Т. не е имал нищо, а Чарити живее в свят с привилегии, които той никога не е виждал“, обяснява Майкъл Грейси. „Но прекрасното е, че въпреки че Чарити притежава толкова много, единственото, което желае е да прекара живота си с Ф.Т., защото той има нещо, което парите не могат да купят, а именно въображение. Когато Чарити вижда света през очите на Ф.Т., той става едно магическо място“.

    Мишел Уилямс, четирикратно номинираната за награда „Оскар“ актриса, последно за изпълнението си на емоционално съкрушена майка в Манчестър до морето, се потапя напълно в ролята. Уилямс често подхожда към образите си по възможно най-неочаквания от нея начин, и този път не е по-различен. Лорънс Марк споделя: „Като Чарити, Мишел е невероятна, едновременно корава и нежна. В много отношения Чарити е гръбнакът на всичко, което Ф.Т. прави и Мишел изигра тази силна жена по един изключително нежен начин“.

    „Барнъм и Чарити израстват заедно и са били влюбени от малки“, споделя Уилямс. „Материалното им положение е много различно и родителите им се опитват да ги разделят. Затова те се познават и в радостите и болките, в богатството и бедността – те са типичните сродни души. Имам реплика във филма, в която Чарити казва на Барнъм – „не трябва да си велик, трябва просто да си добър“. За мен това наистина обобщава нещата – тя иска той да сбъдне мечтите си и да следва пътя си, но той не трябва да прави нищо, за да се доказва пред нея“.

    Майкъл Грейси добавя: „Мишел успя да придаде правдивост на историята, което е толкова важно, за да заработят музикалните елементи. Можете да усетите начина, по който тя и Хю си допаднаха, и на 100 процента ще разберете нейните притеснения и нейната радост. Виждайки я на покрива да измайстори заедно с Барнъм пералня от нищото, ще разберете защо тя обича този човек, и Мишел е в състояние да покаже това с един единствен поглед“.

    За Уилямс участието в мюзикъл е било нещо невероятно. „Всичките ми любими филми, докато растях, бяха мюзикъли“, спомня си тя. „Всъщност това бяха единствените филми, които ми разрешаваха да гледам. Мисля, че съм гледала Аз пея под дъжда и Звукът на музиката по сто пъти всеки. Те са дълбоко загнездени в съзнанието ми и наистина се наслаждавам да се връщам към тях сега като родител и да ги гледам с моето семейство. Затова бях развълнувана да продължа с тази традиция. Бе истинска радост да ходя на работа всеки ден, да пея, танцувам и гледам другите как пеят и танцуват. Беше невероятно да бъда подмятана във въздуха от Хю“.

    Сред другите важни жени в живота на Ф.Т. Барнъм е една от най-първите световни суперзвезди: Джени Линд, която може да бъде сравнена с Лейди Гага днес. Родена през 1820, тя е била възхвалявана в Европа заради забележителния си глас на сопрано. Но всъщност Барнъм я превръща в абсолютната мега-знаменитост в Америка. Никой не я бил чувал преди Барнъм да подпише с нея 18-месечен договор, да я промотира, рекламира и радостно да популялизира стила и репутацията й, така че публиката да не е в състояние да чака дори секунда повече, за да бъде завладяна от величието на Линд. 40 000 приветстват пристигането й в САЩ и Линд прави 93 мега концерта, привличайки невиждани до този момент тълпи. Оказало се, че рекламата, направена от Барнъм, била самата истина и Линд омагьосала публиката, създавайки истерия, подобна на тази по Бийтълс много години по-късно. Макар и да се разделят впоследствие с Барнъм, Линд е помнена и до днес като дори има градове, носещи нейното име.

    В ролята на иконата, дала начало на модерната идея за знаменитости, е Ребека Фъргюсън, която също е от шведски произход. Актрисата добива известност с участието си във филми като Мисията невъзможна: Престъпна нация и Момичето от влака, но Най-великият шоумен е нещо, което й се случва за пръв път. Грейси твърди, че Фъргюсън се потапя в звездния образ на Линд с учудваща лекота: „Почуствах, че да работиш с Ребека е било като работата с Рита Хейуърт. Тя е като филмова звезда от старите ленти, точно с такава привлекателност. Зареждаше ни с енергия, точно както самата Джени Линд може би е правила“, споделя режисьорът.

    Проучването на живота и епохата на Линд доставя истинско удоволствие на Фъргюсън. „Открих, че хората наистина са припадали, когато Джени излизала на сцената. Тя е била абсолютна звезда и е пристигнала в Америка с това усещане за тайнственост, което хората харесват“, казва актрисата. „Сигурно е било все едно си на върха на музикалните класации днес“. Въпреки всичко, Фъргюсън не успява да чуе гласа на Линд, тъй като нейната слава е от времена, когато записът на звук все още не е бил измислен. „Искаше ми се да мога да я чуя, но филмът е една съвременна музикална версия на историята“, добавя тя.

    Въпреки че не е ясно какво кара Джени Линд да си сътрудничи с Ф.Т. Барнъм, Фъргюсън си създава собствена версия. „Мисля си, че макар че е била жена, получавала стотици предложения, Барнъм и предлага нещо, което никой не е правил. Той и казва: искам да покажа на публиката нещо истинско, и на това тя откликва и се създава връзката между двамата. Той вижда това, което липсва в живота й и й дава шанс да се изрази по един автентичен начин“.

    Фъргюсън, обаче, се изправя пред трудно предизвикателство. Тя никога не е участвала в мюзикъл, но се възползва от възможността да се учи от всичко. Спомня си вълнението от първия си номер: „Бях се упражнявала и репетирала песента, но нищо не може да се сравни с изпълнението на сцена пред 400 статиста! Мускули, които не съм подозирала че имам, трепериха. Въпреки това виждах спокойствието на Майкъл и си помислих: „ти заложи на мен, затова ще се справя“. След няколко дубъла започнах да се чувствам удобно и осъзнах, че наистина ми харесва. Но бе по-сложно от всичко, което съм правила досега. Толкова много усилия се полагат за съчетаване на всички кадри с музиката, тайминга и най-вече с емоциите на историята“.
     

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg