Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Най-великият шоумен

ЛЮБОВ ВЪВ ВЪЗДУХА: ПРОТЕЖЕТО И АКРОБАТКАТА - Най-великият шоумен / информация за филма

The Greatest Showman on Earth 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЛЮБОВ ВЪВ ВЪЗДУХА: ПРОТЕЖЕТО И АКРОБАТКАТА

20.12.2017  |   синефиш.бг
Въпреки че голяма част от Най-великият шоумен е базирана на истинския живот на Ф.Т. Барнъм, двама измислени герои предават нова гледна точка към историята: Филип Карлайл, в ролята Зак Ефрон, изтънченият човек от театъра, който се отказва от изискания си живот, за да се присъедини към цирка и се превръща в конферансие и протеже на Барнъм, както и Ан Уийлър, в ролята Зендая, смелата, разчупваща табута акробатка с виолетова коса, по която Филип хлътва. Сценаристът Джъстин Пол споделя: „Зендая е толкова силна млада жена и има невероятна етика в работата. А Зак притежава това качество на филмова звезда, с което малцина могат да се похвалят, но в същото време е супер забавен и има забележителен глас“. 

    Ефрон има опит в мюзикълите, като изгрява с поредицата Училищен мюзикъл и филмовата версия на Лак за коса. Но той е най-известен като една от най-бързо изгряващите звезди на младото поколение и последно го гледахме да партнира на Скалата в римейка на Спасители на плажа. Ефрон моментално е привлечен от Най-великият шоумен, виждайки го като „сливане на светове“. „Въпреки че историята е базирана през 70-те година на 19 век, в нея има истинска модерна чувственост и засяга теми, които означават много за нас и днес. Мисля, че сценарият е невероятно креативен и изпипан по начин, който не бях виждал досега“, споделя актьорът.

    Карлайл също го заинтригува. „Филип Карлайл е някой, който е израснал с много превилегии, но той не е щастлив от живота си, чувства се като в клетка и е пренаситен“, обяснява Ефрон. „Мисля, че той е изгубил усещане за това кой е сред целия този успех и търси нещо повече. След това среща Барнъм, на когото не му пука какво си мислят хората. Той не следва правилата на обществото и споделя същата страст в представленията си. Това е освобождаващо за Филип и началото на едно страхотно приятелство“.

    Майкъл Грейси е щастлив от отдадеността на Ефрон към проекта. „Зак се присъедини към филма още в най-ранен етап и бе голям поддръжник на неговото създаване. Той знаеше точно кой е Филип и как иска да го изиграе. И беше невероятно да му дадем възможност да влезе отново в обувките за танци и да пее пред публика. Хората не осъзнават колко невероятен глас има. В звукозаписното студио всички бяхме отнесени. Това, с което обаче най-много допринесе, е автентичната хармония между него и Хю. Те си паснаха и се усещаше истински елемент на приятелство и отношения тип ментор-ученик. Двамата дадоха най-доброто от себе си“.

    В момента, в който очите му срещат тези на акробатката на трапец Ан Уийлър, той е завладян от романтичен копнеж, който не може да бъде описан с думи и е отвъд границите на предразсъдъците и несправедливостите на епохата. Някои от най-ярките звезди в представленията на Барнъм са били именно артистите на трапец, които буквално рискувайки живота си, са накарали много хора да мечтаят и да надминат ограниченията си. 

    В ролята на Ан е още една изгряваща звезда – Зендая, певицата и актриса, която последно гледахме в образа на Мишел Джоунс в Спайдърмен: Завръщане у дома. Зендая разбира, че ролята е за нея още в самото начало, особено след като тя е роденият лидер на т.нар. Чудати хора. „За мен Ан е изключително уверена и се чувства много удобно в кожата си, поне докато е в цирка. Мисля, че това е нещото, което циркът дава на всички Чудаци. Предоставя им място, където те могат да вярват в себе си, да се докоснат до уважението и любовта и да са защитени, бидейки такива каквито са“. 

    Зендая се посвещава на тренировки, прекарва месеци, работейки с професионални акробати, извайквайки тялото си, придобивайки сила и опитомявайки страховете си. „Тялото ми претърпя много, и се сдобих с много синини и натъртвания за доказателство“, споделя тя със смях. „Но си заслужаваше, особено след като видях визията на Майкъл да оживява. Никога не съм си мислела, че ще полетя във въздуха, но съм толкова горда със себе си, защото дадох най-доброто, на което съм способна и излязох от зоната си на комфорт. Сега вече не се страхувам от височини!“

    Въпреки че Ефрон има опит в мюзикълите, той споделя, че танците в Най-великият шоумен са на съвсем друго ниво. „Това бе една от най-техническите хореографии, които съм пробвал някога“, признава той. „За да се подготвя изгледах много мюзикъли. Наблюдавах Фред Астер, Джийн Кели и дори Майкъл Джексън заради начина, по който той разказва истории с танците си. И след това репетирахме и репетирахме, и после репетирахме още“.

    За Хю Джакман, Зендая е вълнуващо допълнение към актьорския състав. „Тя е истинска звезда, но и работи здраво“, споделя той. „Когато танцува, въпреки че е с 20 от най-добрите танцьори на света, погледът ви е веднага прикован от нея. А когато изпълнява песните, това е нещо толкова чисто. Записвайки своите партии с нея, Бендж и Джъстин ми казваха „опитай по този начин“, а Зендая просто я оставяха да си пее“.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg