Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зад волана

НАДУЙ ДЕЦИБЕЛИТЕ - Зад волана / информация за филма

Baby Driver 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

НАДУЙ ДЕЦИБЕЛИТЕ

13.7.2017  |   синефиш.бг
За филм, чието сърце е заредено с музика, и по-специално музика, избрана от неговия главен герой, не е учудващ фактът, че Райт подбира песните, преди още да е написал ред от ЗАД ВОЛАНА. Хитове като “Bellbottoms” на The Jon Spencer Blues Explosion, “Neat Neat Neat” на The Damned, “Brighton Rock” на Queen и “Hocus Pocus” на Focus са вдъхновението на Райт за стриктно хореографираните епизоди. „Всяка от тези песни придава облик на съответната сцена от филма”, казва Райт. „’Bellbottoms’ е с дълго 2-минутно начало, преди рокът да ни залее, така че това я прави идеална песен за шофьор на бегълци, чакащ пред една банка. След като изтекат двете минути, преследването започва“.

Но не само гонитбата с колите има хореография, съобразена с музиката. Бейби дори си има собствено парче за улиците на Атланта, които обикаля под звуците на “Harlem Shuffle”. Всички престрелки също са съобразени с ритъма на определени песни. „Първото предизвикателство пред мен беше да направя екшън филм, който изцяло е движен от музиката“, допълва Райт. „Музиката беше определяща за създаването на филма“.

В тази връзка откриването на подходящия хореограф е от изключително значение, както и останалите в екипа, а това означава да се обърнат към Райън Хефингтън. Известен като хореограф на популярни клипове като “Chandelier” на Sia и “We Exist” на Arcade Fire, Хефингтън е въодушевен от предизвикателството да стане част от екипа на Райт в своя дебют като хореограф в киното. Негов партньор е асистент хореографа Райън Спенсър, който се занимава с изкуство от 3-годишна възраст, а от 15-годишен изявява таланта си на танцьор и хореограф както в Америка, така и по целия свят.

„Едгар е много конкретен за това, което иска, и знае всеки детайл за филма, но той изцяло се доверява на своя екип и не се бърка в работата ми, което го прави чудесен партньор и невероятен режисьор“, казва Хефингтън.

Елгорт, както и шестимата му колеги-обирджии, имат опит в музиката и хореографията, което е изискване на продуцентите при избора на опитните актьори. „Подбирайки тези обирджии бяхме наясно, че те трябва да имат опит в танците и ще могат да се справят с хореографията, а от това зависеше филмът да се получи добре“, обяснява Парк.

„Всички актьори се постараха да изпипат хореографията на своите сцени. Мисля, че всичко се получи доста добре и изглежда съвсем естествено на екрана“, допълва Хефингтън.

Райт нарича Хефингтън „истински гений“, който помага на актьорите да мислят в тактове, както правят истинските танцьори. „Например на екрана виждаме хора, които стрелят в ритъм с музиката. Той ги накара да запомнят точния ритъм. Райън обясняваше на Джон Хам: ‚При следващата нота ти ще правиш: ‚та, та, та, та, та, та.‘ Той го научи и го направи в синхрон с песента. Наистина се получи страхотно“.

„Започнахме репетиции с Ансел в Лос Анджелис шест месеца преди началото на снимките, за да добием представа какъв е стилът на движенията му, както и на неговия характер, без да добавяме много от образа на Бейби. Идеята бе да определим докъде можем да моделираме самия герой”, допълва Хефингтън.

„Започнах с обичайното прослушване на репликите ми, преди Едгар да поиска да танцувам, защото Бейби непрекъснато се движи в ритъма на музиката, независимо дали тя звучи в главата му или танцува пред огледалото, все едно никой не го наблюдава“, казва Елгорт.

Предизвикателството пред останалите актьори е да научат бързо хореографията, която се измисля на място ден за ден по време на снимките. „Имахме доста работа и трябваше да се справим много бързо, но всички те бяха професионалисти и заковаха всяко движение пред камерата“, допълва Хефингтън.
„Справихме се за отрицателно време и точно затова беше задължително всички актьори да имат опит в музиката и танците, за да научат всичко бързо и да бъдат безпогрешни“, споделя Парк.
Елиза Гонзалес, която играе Дарлинг, споделя, че е било голямо предизвикателство за нея да се чувства добре по време на стрелбите. „В моя случай трябваше да се чувствам на място, носейки обувки на високи токчета“, допълва тя, „и в същото време да го правя в синхрон с музиката.“
За Елгорт музиката във филма се превръща в естествено продължение на героя, който живее в свой собствен свят. „Бейби няма компютър. Той не ползва интернет. Така че музиката, която слуша, е от различни iPod-и на различни хора. И точно заради това той все едно разполага с компилация, която е наистина уникална и абсолютно различна“, каза Елгорт.
Актьорът обяснява, че не е слушал много от парчетата, но енциклопедичните музикални познания на Райт са допълнително и безценно забавление. „В музикално отношение филмът преминава през различни жанрове и това е безкрайно забавно. Ще накара зрителите да се поклащат през цялото време“, допълва Елгорт.

Райт споделя, че Елгорт добавя своя песен по време на прослушването. „Попитах го текстът на коя песен му допада най-много. Той каза: ‘Easy’ на Commodores. Наистина ли? – отговорих му – защото е в плейлистата ми в iTunes. Пуснах я, импровизирахме нещо на нея и така тя стана част от филма.“

Не само актьорите в главните роли трябва да синхронизират движението си с музиката. Хореографът Хефингтън подбира всички актьори и статисти за всяка сцена, освен това помага на операторския екип да се научи как да се движи по време на всяко действие.

„Това е наистина уникален филм“, казва Хефингтън. „Не е мюзикъл, а нов жанр, комбиниращ любовна история с екшън, преследване с коли, насилие и танци. Има за всекиго по нещо и на всичкото отгоре актьорите са брилянтни“.

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg