Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зеленият стършел

Още за филма ''Зеленият стършел'' - Зеленият стършел / информация за филма

The Green Hornet 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма ''Зеленият стършел''

21.12.2010  |   синефиш.бг

В  екшън-комедията „Зеленият стършел”, Брит Рийд (Сет Роугън) е син на един от най-влиятелните и уважавани медийни магнати в Ел Ей. Брит е напълно удовлетворен от безцелния си живот и постоянните забавления, до момента в който баща му (Том Уилкинсън) умира внезапно и мистериозно, оставяйки на Брит огромната медийна империя.  Неочаквано той се сприятелява с изобретателния и трудолюбив Кейто, бивш служител на баща му, и двамата за първи път откриват цел в живота- да се борят с престъпността.  За да се сближат с престъпниците, те измислят идеалното прикритие- те самите да се правят на злодеи.

Брит става супер героят Зеленият стършел и заедно с Кейто защитават закона като го нарушават. Кейто конструира „Черната красавица”, ненадминатият по мощност и въоръжение автомобил. С тази „крепост на колела” и с хитрите джаджи на Кейто, Зеленият стършел и партньора му повалят престъпния свят. С помощта на новата секретарка на Брит, Ленор Кейс, дуото започва преследването на Бенджамин Чудновски, алчния бос на престъпния свят в Ел Ей. Но Чудновски има свои планове- веднъж за винаги да елиминира Зеления стършел.

След създаването му като радио поредица през 30-те години на 20 в., „Зеленият Стършел” печели множество почитатели, не само под формата на радио предавания, но и като комикс и телевизионен сериал (през 60-те), с който Брус Лий става звезда в САЩ. Новият филм бележи дебюта на „Зеления Стършел” на голям екран като представя маскирания отмъстител на цяла нов генерация от почитатели.  

 При стартирането на проекта, значителен брой режисьори проявяват интерес към филма, но възможността за работа с някой като Гондри, никога не е за изпускане. „В началото бях много развълнуван, че Мишел се интересува от проекта. Аз съм дългогодишен негов почитател и приятел. Но това е екшън комедия. Не е излиза ли това извън обичайния жанр, в който работи?  Мишел обаче, намери начин да вложи неповторимия си почерк в този голям холивудски филм.”, разказва Мориц.

 „Имал съм възможност и преди да снимам филми в този жанр - в които героят спасява света. Аз, обаче не се идентифицирам с този герой. Обичам на екрана да се изобразяват хора с недостатъци, които имат чувство за хумор и в известен смисъл са неудачници. Това беше привлекателното в този филм.”, обяснява Гондри.
 „Опасно е да имаш „почерк”, продължава той. „Разбира се, има сцени, които са типично мои, но никой не иска да повтаря работите си. Искам да правя филми, които комбинират техничните снимки с истинска актьорска игра. Това е голяма екшън комедия и очевидно е изпълнена с ефекти, но понеже заснехме много от тях с пред камера, актьорите имаха възможност да се проявят и да бъдат забавни. В резултат получихме страхотно изпълнение.”

 „Брит Рейд е син на велик човек, но обича да купонясва.”, описва актьора си Сет Роугън, който е и един от авторите на сценария, заедно с Евън Голдбърг. „Той не е направил нищо стойностно. Но след смъртта на баща си, вижда възможност да направи нещо, което да осмисли живота  му. Той решава да използва наследството си за добри дела.”

 „Зеленият Стършел” е в 3D формат, решение, което пасва на историята, включително и на начина, по който е заснета.
 „Мишел е новатор.”, твърди Мориц. „Той е човекът, който създаде „времето в Матрицата”, използва същия ефект в рекламата на Смирноф, години преди това, след което използва същата техника и в „Матрицата”. Мишел използва всяко приложение на камерата, CGI, всичко, за да пресъздаде историята. 3D-форматът е поредното средство, което позволява на режисьорите да разказват истории по нов начин. Така че, Мишел държеше филмът да бъде на 3D, за да постигне дълбочината и перспективата по този драматичен и нов начин.”

Грант Андерсън и Роб Енгъл са стереографите, чиято задача е да адаптират заснетото от Мишел за създаването на 3D материал. Според Енгъл, фактът, че в по-голямата си част, филмът е заснет двуизмерно и след това обработен за да се постигне 3D-ефект, дава на Гондри повече свобода в работата със завършените кадри и възможност да манипулира 3D изображението по характерния за него начин. „Това, което конвертирането ни позволява да направим, е да манипулираме триизмерното пространство по начин, непостижим с традиционната фотография.”, обяснява Енгъл. „При заснемането в 3D, получаваш това, което виждаш. Използвахме 3D технологията  по неочакван и творчески начин. Мисля, че именно това вълнуваше Мишел. Така например, на определени места, той взима елементи от един кадър и при монтажа прибавя нови – парчета стъкло или оръжие – към следващия. По този начин се постига усещане за последователност в триизмерното пространство, невъзможно при 3D-заснемането.”

Крайното решение за издаването на филма в 3D формат е взето малко след завършването на принципната фотография, което позволява на Гондри да създаде много от ефектите с тази мисъл.
Всъщност, за първата си среща с Мориц, Роугън и Голдбърг, Гондри подготвя презентация на виждането си за екшън сцените. „Мишел ни представи нещо, подготвено от него вкъщи, което в общи линии представяше бойна сцена между два персонажа. Всъщност именно това ни накара да се радваме, че ще заснемем филма с него.”, споделя Мориц. „В един и същи кадър видяхме двама души да се бият с различна скорост. Мишел е човек, който знае как да революционализира нещата на екрана.”

Ако Гондри допринася за визията, а Роугън и Голбърг за развитието на историята и хумора, Мориц е този, който внася опита си в екшън-филмите. „Нийл има изключително дълбок усет за това, което пасва или не по отношение на екшън сцените на екрана.”, споделя Гондри. „Той наистина има усет за това, как да се заснеме даден кадър и колко от кадрите да се отрежат в монтажната.”

 Колата на Зеления стършел, „Черната красавица”, завършва тричленния екип за борба с престъпността. „Що се отнася до мен, Черната Красавица е истинският супергерой във филма.”, твърди Мориц. След множество разисквания и подготовка с различни автомобилни производители и дизайнери, създателите на филма окончателно се спират на Крайслер Импириъл Краун, моделът, използван в телевизионните серии.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 71/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg