Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зеленият стършел

За черната красавица - Зеленият стършел / информация за филма

The Green Hornet 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За черната красавица

10.1.2011  |   синефиш.бг
Подобно на всички образи в Зеления стършел, колата, волята на Черната Красавица също е подбрана много внимателно.
„Не искахме да е прекалено футуристична.”, разказва Гондри. „По отношение на колата, компютърно генерираните изображения нямаше да свършат работа. Искахме да е истинска кола с истински, мощен двигател.”
Изборът на Импириъл Краун изглежда единствения правилен. „Импириъл-ът определено беше моят фаворит, още в самото начало.”, споделя Денис МакКарти.
За времето си, Крайслер Импириъл е бил върхът, но от тогава са минали 40 години. В телевизионния сериал, Черната Красавица е по поръчка – без броня и хромирани елементи. „Искахме да постигнем по-класически вид.”, разказва МакКарти. „Оставихме хромираните брони и елементи. Изглежда като класическия Империал, но с мотивите на оригиналната версия от филма.”

Да работиш върху автомобил, който не е в производство от петнадесет години и голямо предизвикателство, особено като се касае за кола с хиляди нововъведения, плод на смелото въображение на Като.
Картечници на капака – налице. Картечници в багажника – налице. Картечници във вратите? „Това го нямаше в сериала и беше едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправихме – вратите с обратно отваряне.”, разказва МакКарти през смях. „Една от колите, на които се бяхме спрели преди окончателния избор бе Линкълн Континентъл, който имаше врати с обратно отваряне. Мишел много ги хареса и за това ни попита, дали ще можем да направим същите и за Импириъла. Аз казах: „Няма да има никакъв проблем.” Е, оказа се страхотно инженерно предизвикателство да го направим.”

В крайна сметка се получава. С развитието на действието, Като прави нововъведения по колата като я превръща от класически модел за по едно кръгче в неделя, до напълно оборудван автомобил, подходящ за нощните акции на Зеления Стършел.
„Мишел реши, че в първата част на филма, колата трябва да е с нормални врати, а след това втората и третата й версия да са с обратни. За това ни трябваха два отделни модела.”, обяснява МакКарти.

Въз основа на моделите Крайслер Импириъл, произведени през 1964, 65 и 66, МакКарти създава различни Черни Красавици, с различно предназначение: някои с функциониращи контролни табла, други без; част от тях – за каскади и снабдени с обезопасяващо оборудване и седалки. На една от колите са инсталирани картечници, скрити зад предната броня, които механично се придвижват върху капака. Всички те са направени в два екземпляра – един с нормални врати и друг с обратно отварящи се.

Импириълът е популярен модел за времето си и екипът не се затруднява да намери необходимите му бройки. Частите, обаче се оказват по-голям проблем. „Изпратих двама от механиците в Монтана – там има автоморга с модели Империал – от където накупиха сума ти неща. Обиколихме всичките щати за части. Можехме да разменяме частите на колите, например  -  сваляхме таблото на една от колите и го слагахме на друга между снимките.”

Една от основните каскади с Черната Красавица е в кулминацията на филма – Като вкарва Красавицата в асансьора в лобито на Дейли Сентиел, като със затварянето на вратата, колата се разполовява. След това, когато вратата на асансьора се отваря в нюзрума, тя преминава през работните клетки. 
„Тази кола, всъщност бе сглобена от екипа за специални ефекти на Джон Фреййзър.”, обяснява МакКарти. „Моделът е Кадилак Елдорадо от 1970 с предно предаване. Имаше колесник с рул в задната част, така че шофьорът да може да прави резки завои при нужда, за да мине през декора.”

За сцената, МакКарти използва три коли. „Първата кола влиза в асансьора, където е разполовена. След това в асансьора остава неподвижна част от кола. И третата е онази част от колата с героя в нея. Като гледате филма ще си помислите: „О те просто са разрязали една кола на две”, но в действителност бяха необходими цели три коли.”

Всичките автомобили за каскадите, например, бяха в движение и „сглобени наново. Напълно подменихме ходовата част и сложихме последен модел двигател на Дженеръл Мотърс с 500 конски сили, различни спирачки, окачване, полуоска, окабеляване, всичко.” 
„Това е автомобил, дълъг 20 фута с диаметър на завиване 27. С помощта на предните спирачки, успяхме го намалим до 18 ½  фута, което по-малко от собствената му дължина. Това е най-добрата кола за каскади, която съм правил някога.”, обяснява координатора на каскадите, Анди Армстронг.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 71/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg