Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Зеленият стършел

Актьорският състав - Зеленият стършел / информация за филма

The Green Hornet 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорският състав

10.1.2011  |   синефиш.бг

Сет Роугън (Брит Рейд/сценарист/изпълнителен продуцент) участва във филма на Джъд Апътоу „Смешни хора” (Funny People), заедно с Адам Сандлър, Ерик Бана и Лесли Ман. Сред последните филмови участия е и черната комедия „Винаги на пост” (Observe and Report). Също така е сред актьорите, озвучили героите (Б.О.Б.) в 3D-анимацията „Чудовища срещу извънземни”.
През 2005 Роугън играе в хитовата комедия на Апътоу - „40-годишния девственик” (40-Year-Old Virgin), който печели отличието „Най-добър комедиен филм” на 11-то издание на филмовите награди „Изборът на критиката”.

През 2007 Роугън е в главната роля в „Позабременяла” (Knocked Up). Няколко месеца по-късно излиза „Суперяки” (Superbad), в който е не само актьор, но и сценарист и изпълнителен продуцент, заедно с партньора си Евън Голдбърг.
През 2008 Роугън е зает с „Кунг-фу панда” и комедията „Ананас Експрес” (Pineapple Express), на който е и сценарист.

Джей Чоу (Като) е носител на множество награди актьор, режисьор, композитор и поп-звезда. Със „Зеленият Стършел” той прави дебют на американската филмова сцена. Чоу, който е с тайвански произход, постига страхотен успех в Азия като певец и композитор, преди да се появи на големия екран. Първият филм, в който участва,  Initial D, е носител на награда Златен Кон (Тайван), я той самият е награден в категорията за актьорски дебют  на фестивала в Хонг Конг. Кариерата му в киното продъллжава с „Проклятието на златното цвете” (Curse of the Golden Flower), за ролята си в който е номиниран за най-добра подържаща роля.
През 2007 излиза „Тайната” (Secret), първият режисиран от него филм, в който е и актьор и сценарист. Продукцията  е отличена като най-добър тайвански филм на годината, а песента The Secret That Cannot Be Told, е наградена със „Златен Кон”.

Камерън Диас (Леонор) е утвърдена филмова звезда, която дебютира в киното на 21 с ролята на Тина Карлайл в „Маската” (The Mask). След „Маската” Камерън избира да играе в малката независима продукция  „Тайната вечеря” The Last Supper, черна комедия на Сони Пикчърс Ентертейнмънт. Третият филм, в който има роля е „Да почувстваш Минесота” (Feeling Minnesota) на режисьора Стивън Байгълман. Представянето й в „Сватбата на най-добрият ми приятел” й носи награда „Блокбъстър Ентертейнмънт”. За ролята си в „Ах, тази Мери” (There’s Something About Mary), Диаз печели наградата на Кръга на нюйоркските филмови критици в категорията „Най-добра актриса”, както и номинация „Златен Глобус”, заедно с наградите „Блокбъстър Ентертейнмънт” и на Ем Ти Ви за „Най-добра женска роля”.
Сред последните продукции, в които участва са „Шрек за винаги” (Shrek Forever After) и „Истинска измама” (Knight and Day).

Кристофър Уолц (Чудновски) е отличен със Златен Глобус, Оскар и БАФТА, с награда от Гилдията на киноактьорите, както и на Филмовия фестивал в Кан за превъплъщението си като полковник Ханс Ланда във филма на Куентин Тарантино, „Гадни копилета”.
След приключването на снимките на „Зеленият Стършел”, Уолц участва в продукцията на „Вода за слоновете” по мотиви от едноименния роман на Сара Груен.
Кариерата на Уолц в европейското кино, театър и телевизия се разпростира в три десетилетия. За представянето си в Du Bist Nicht Allein, Уолц е награден на Баварските и Нмемските телевизионни награди, както и със „Златен Лъв”.    

Едуард Джеймс Олмос (Аксфорд) изгражда необикновена кариера като актьор и продуцент. Той е известен на публиката преди всичко с ролята на Адмирал Уилям от телевизионната поредица „Бойна звезда Галактика” (2003 - 2009).
Олмос печели награди Еми и Златен Глобус за емблематичната си роля като Лейтенант Мартин Кастило в телевизионния сериал от 80-те „Маями Вайс”. През 1988 е номиниран с Оскар и награден със Златен Глобус за превъплъщението си като Джейми Ескаланте в Stand and Deliver.

Дейвид Харбър (Сканлън) се снима в момента във филма, режисиран от Мадона W.E.
Някои от последните филми, в които участва са:  „Всеки ден” (Every Day), „Пътят на промените” (Revolutionary Road), „Правилата на играта” (State of Play), „Спектър на утехата” (Quantum of Solace) и „Планината Броукбек” (Brokeback Mountain)

Том Уилкинсън (Джеймс Рейд) е носител на Еми и Златен Глобус за представянето си в ролята на Бен Франклин в мини сериала на НВО „Джон Адамс”. Уилкинсън е номиниран с Оскар за подържаща роля в „Мишел Клейтън”. Той е носител на номинация на Академията за най-добра мъжка роля във филма „В спалнята” (drama In the Bedroom), като за нея печели и награда „Спирит”. Той е награден и с БАФТА за „Време за мъже” през 1997.
Някои от последните филми, в които участва са „Операция Валкирия”на Брайън Сингър, „Двуличие” на Тони Гилрой и „Рокенрола” на Гай Ричи.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 71/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg